Разхлаждащи изненади с диня и бяло вино

2016-07-08 17:35:14, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Две много сполучливи рецепти за динени коктейли


Плодът, от който не се пълнее, който е сред най-полезните на света и който обожаваме, може да достави неповторима наслада и в... течно състояние. Ето така:

С естрагон

Необходими продукти: 1 диня около 5 кг, 750 мл бяло сухо вино, няколко стръка естрагон

Приготвяне: Измийте и изсушете плода, отрежете го плода на височина на ¾ от основата и го издълбайте, като оставите 1 см от пулпата по кората. Изчистете издълбаната вътрешност от семките. Сипете бялото вино в динята, сложете ѝ капака, увийте я в домакинско фоио и я оставете да престои няколко часа в хладилник.

Когато сервирате, поръсете изчистения и измит естрагон.
 

Граните

Необходими продукти: ¼ диня, 3 с. л. мед, 100 мл бяло вино

Приготвяне: Почистете плода от семките и нарежете на парченца, след което я изцедете в сокоизтисквачка. Добавете меда и виното и изсипете сместа в тава. Поставете я във фризера и когато хване ледена коричка, разбъркайте и върнете във фризера. Повторете това няколко пъти, като течността не бива да се заледи, а да добие консистенция на скреж. 
НИЯ
Снимка: pixabay.com
 

Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите