Разходка из Алеята на книгата

2016-09-05 11:41:21, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Приключения / Къде / Книги

Къде е тя и как може да ни обогати


Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември (вторник) и ще продължи до 11 септември (неделя). За втори път най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната ще се спре в центъра на София - под фенерите на пешеходния бул. „Витоша“ - в частта между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Гладстон“. Алеята ще е отворена за посетители от 10,00 до 20,00 часа.
Както всяка година част от „Алея на книгата“ ще е и Литературният кът със специална културна програма, в която ще се включат десетки издателства.

Шатрата на Издателска къща „Хермес“ е №8 и е разположена до ул. „Неофит Рилски“. На нея посетителите ще могат да се запознаят с най-актуалните заглавия на издателството и да се срещнат с някои от любимите си писатели като Петя Александрова и Димо Райков, който вече 10 години с книгите си е посланик на Париж в нашата страна.

На 7 септември, сряда – 18,00 часа – можете да присъствате на среща Васил Георгиев. Той е адвокат и преподавател по правни науки. В същото време е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 - за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“ - 2013 - за „Апарат“. Новата му книга - „Екс орбита“ е биопънк роман, описван и като иронична антиутопия, номиниран за награда „Хеликон“.

На 10 септември, събота – 17,00 часа е предвиден разговор с Иван Русланов, журналист в БНР и един от най-младите и талантливи автори на „Хермес“. Новата му книга „Среднощни светлини“ е за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. 
Час по-късно, в 18,00 е срещата с Александър Чобанов, сценарист на тв сериали "Под прикритие", "Четвърта власт", "Дървото на живота", автор на няколко книги, и сборници с разкази, последният от които е "Квантова градина".

  Както всяка година част от „Алея на книгата“ ще е и Литературният кът със специална културна програма,
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите