Разликата между шницели и фрикадели

2016-05-20 09:40:50, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Оригинални рецепти на телешка кайма със спанак и с картофи

 

Мляното или кълцаното телешко месо е в основата на много вкусни ястия, но класиката си остават шницелите и фрикаделите. Сега ще ви опиша две интересни рецепти, а вие ще откриете разликата:

 

Шницели със спанак

Необходими продукти: 300 г телешка кайма, 500 г спанак, 2 яйца, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 1 водна чаша олио, 1 пакетче галета, сол, млян черен пипер

Приготвяне: Сварете измития спанак и когато се охлади, го отцедете, нарежете на ситно и прибавете към каймата. Добавете още нарязания на ситно лук, магданоз и чесън, два жълтъка, овкусете с черен пипер и сол, добавете 1 лъжичка галета. Разбъркайте цялата смес и оформете шницели.

Оваляйте всеки от тях в галета, после в белтъците, разбити предварително на сняг, и накрая оставете в тиган, в който сте сгорещили олиото. Пържете и от двете страни, докато се позлатят.

Съвет: Поднесете със свежа салата или с печени зеленчуци.

 

Фрикадели

Необходими продукти: 500 г телешка кайма, 500 г картофи, 1 яйце, 2 глави лук, олио, млян черен пипер, сол

Приготвяне: Настържете измитите обелени картофи на ситно, изстискайте, за да се отцедят, и ги добавете към каймата. Добавете още яйцето, лукът, нарязан на съвсем ситно или настърган, овкусете със солта и пипера, и омесете. Оформете кебапчета и изпържете в сгорещеното олио.

Съвети: Можете да изпечете фрикаделите и на скара. Гарнирайте с топени сиренца.
 

Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите