Родители и деца с очила (галерия)

2016-10-14 10:11:41, публикувано от Калина Антонова в / Емоции / Деца и родители

Спортисти и известни личности подкрепят кампанията за детското зрение

Изявени български спортисти и популярни личности със своите деца подкрепиха Националната кампания за профилактика на детското зрение, като участваха в ревю-спектакъл с очила KWIAT малко преди Световния ден на зрениетона 13 октомври.

Първи дефилираха олимпийският медалист и четирикратен световен шампион по спортна гимнастика – Йордан Йовчев заедно с част от децата, които представят България на мащабни международни състезания. Талантливите млади спортисти: Анита на 8 г., Вики на 10 г., Даниел на 11 г. и Алекзандър на 12 г. впечатлиха гостите с демонстрация на уменията си по спортна гимнастика.Кампанията подкрепи и новият национален ансамбъл по художествена гимнастика, жени – разширен състав, със старши треньор Ина Ананиева. Симона Дянкова, Снежана Дечева, Лаура Траатс, Елена Бинева, Теодора Александрова, Камелия Стоилова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Мадлен Сергеева също дефилираха с очила KWIAT и закриха събитието с красиво съчетание.
Олимпийският медалист, европейски и световен шампион по лека атлетика – Тереза Маринова, дефилира заедно с Мирела Минкова на 11 г., глория дефилира с дъщеря си Симона.

Сред най-малките участници в ревю-спектакъла бяха синът на Юлияна Дончева – Станислав, който е само на 2 г. Алфредо Торес пък мина по червената пътека заедно с четирите си деца: Амая на 6 г., Дженифър на 9 г., Джойс на 13 г. и Шон на 14 г.


Трикратната носителка на „Златна игла“ на Академията за мода – София Борисова дефилира заедно с племенничките си Лора и Ема на 8 г., като трите бяха облечени с идентични тоалети на дизайнерката. В ревюто с очила KWIAT участваха също:Ивайло Захариев и Филип, който е на 3 г. и половина


Деси Банова и дъщеря й Йоана на 5 г.


Наталия Гуркова с дъщеря си Джорджия на 7 г. 


Ева Кикерезова и синът й Николай на 6 г.


Ирина Папазова със сина си Самуил Чешмеджиев на 5 г.


 Паолина Петракиева и дъщеря й Божидара на 7 г. заедно с Капка Амзина, Георги Енчев и синът му Георги на 9 години, Стела Йорданова и Паола на 11 г. Румяна Маринова участва с Ванеса на 15 г. и Силвия Симова с дъщеря си Моника Кирова. Виктория и Адриана Цветкови, лица на новата колекция детски очила KWIAT HITS FOR KIDS, дефилираха заедно с Даниел Тодоров.

Националната кампания за профилактика на детското зрение се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Български съюз на оптометристите и в партньорство с над 150 оптики и здравни центрове в България. Кампанията популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. Инициативата в рамките на кампанията продължава до края на месец октомври.

Снимки: Хайлайф

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите