С Африка в сърцето (галерия)

2016-05-30 13:17:18, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Аксесоари / Гардероб / Стил

Горещата колекция The spice tour S/S 2016 на Knapp

Гореща пролет! Африка влезе в шоурума на българската марка Knapp, за радост на всички онези, които обожаваме артистизма, смелостта и разЛИЧНИЯ почерк в модата.

Дизайнерките Антония Йорданова и Кристина Бъчварова винаги подхождат към дамския гардероб с идеята да създават предизвикателства и да бъдат преди всичко интересни на себе си и на почитателите - ето предишни доказателства за това.

Синьо лято в неопренови рокли

Сега авторките следват вихъра на въображението си с кафтани, буфани и различни етно детайли, но и страхотните тенденции на голите гърбове, разкроените поли и панталони в причудливи комбинации.


 

Африка беше темата на колекцията, с която се дипломирах в училището за приложни изкуства "Св. Лука" преди много години. Там прочитът беше повлиян от съвсем различни точки на Черния континент, докато моделите на Knapp тази пролет са вдъхновени от моето преживяване Занзибар, но е изцяло в стилистиката на марката ни.


Името на колекцията
The spice tour, носи цялостна аналогия с тези земи и с това, което е най-важно и характерно за начина на живот там и за това, което остава в сърцата на онези, пленени от енергията на това място“, обяснява Антония.


Изненадата е в обединяването на много цветове, текстури и надребнени елементи, сякаш всеки елемент напомня на отделна подправка и отново се пренасям там - в ароматната разходка, изпълнена с ванилия, куркума, джиндифил и лимонена трева - така характерни за Занзибар.

„Колекцията е различна и с това, че в нея има автентични памучни платове, закупени от най-големия пазар на острова от мен самата - избрани с много любов и внимание и впоследствие съчетани с коприна, деним и други памучни тъкани.

 Именно поради характера и произхода на тези материали някои дрехи ще бъдат с много специална стойност и единични като бройки. Новост е и това, че за пръв път включваме деним в своя колекция.“


Силуетите са характерните за Knapp - женствени, с отчетлива линия и контрастиращи обеми, но има и нетипични за дизайнерките решения: „спокойни“, невталени рокли с тънки презрамки и обкантващи разноцветни помпони, поръчани специално от Индия.

Специално внимание е отделено на бижутата и аксесоарите, разработени в колаборация с интересни автори – чанти от дърво и текстил на Мариела Скендерова от Mangoshee и Kipra, бижута от дърво, керамика и нетрадиционни материали на Яна Танковска и Жени Цанкова.Уникално добра колекция, според нас!

Снимки: Диляна Флорентин; Дизайн и стил: Антония Йорданова и Кристина Бъчварова; Моделиер: Даниела Попова; Грим: Слав Атанасов; Коса: Георги Петков; Фотоасистент: Валентин Даневски; Маникюр: Гергана Бангеева и Красимира Бахарова @ Cuccio; Модел: Ваня Билева@ Ivet Fashion; Бижута: Яна Танковска и Евгения Цанкова; Чанти: Мариела Скендерова@ KIPRA; Обувки: STUART WEITZMAN @ Le Scarpe

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите