Save me... Минало, настояще, бъдеще

2017-05-27 13:52:51, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / МИСли / МИСтика / Арт

Общото между мисълта на Айнщайн и картините на Станислава Стоянова

"Различията между минало, настояще и бъдеще са само една ужасно настойчива илюзия."
Тази мисъл на Алберт Айнщайн пасва на живописта на Станислава Стоянова, която ще видим от 30 май в  [ a ] cube contemporary gallery, на столичната ул. "Любен Каравелов" 9
 

"SAVE ME е заглавието, което дефинира процеса на създаване на произведенията в тази изложба"
, казва авторката с идеята да пресъздаде обекти, видяни само от една гледна точка, и да игнорира всички останали детайли.
"Абстрактен експресионист, с фин детайл и ювелирна в колорита, Станислава ни показва ярки работи, с поглед, както в макро фотографията, които предават чувство, нарисувано на един дъх… ако се опитам да търся сравнение в музиката, то определено ще посоча Прокофиевата първа симфония", коментира кураторът на изложбата Енил Енчев.


Станислава Стоянова e родена през 1971 г. в София, завършва Националната Художествена Академия, има множество участия в различни проекти, свързани със съвременно визуално изкуство. Творческият ѝ път включва изложби в Италия /Галерия "Ментана", Музей на поезията, Флоренция/ и изяви в България /галериите "Триадис", "Аросита", "Юзина"/  

По-значимите ѝ участия са на арт панаира за Съвременно изкуство в Ханджоу, Китай /2014/ и Contemporary Istambul -Турция /2014/. През 2015 участва  в проекта Imago Mundi на фондация Benetton, съпътстващо събитие на Венецианското биенале 2015. 
Била е асистент по живопис в НХА, преподавател в детска академия "Юзина", арт консултант в частни галерии, административен директор на Фондация Съвременно изкуство и е създател на ателието за изкуствa BLUESS-експериментална арт платформа за деца и възрастни.
Сподели
Етикети: Музи / МИСли / МИСтика / Арт /
Коментирай
Покажи коментарите