Сгответе със Сандра: вкусът на почивните дни

2015-08-28 15:55:21, публикувано от Слава Зарева в / Кухня / Десерти / Супи / Салати

Рецепти за специални пържени филийки, пъстра салата и пържени яйца с домати

Специално за MissIs Сандра Алексиева дава свежи и апетитни идеи за рецепти и ето три лесни и бързи рецепти за вкусна и по-специална закуска от класическите пържени филийки, но поднесени с внимание; свежа рецепта за салата в последните летни дни и предложение за яйца на тиган с доматен сос.


Опитайте ги - Сандра гарантира, че небцето ви ще остане удовлетворено!

Специални пържени филийки


Продукти:
12 филии хляб, 250 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 щипка канела, 100 мл олио

Рецепта:
В дълбока чиния се разбиват с вилица суровите яйца. В тях се добавя и смляната канела.
В друга дълбока чиния се изсипва прясното мляко.
Филиите хляб се изрязват, така че коричката им да се отстрани. След това последователно се потапят първо в прясното мляко, докато се напоят, но без да станат твърде меки, след което се потапят в яйцата.
Важно е да се напоят и от двете страни.
Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто, като е необходимо да се изпържат и от двете страни. Сервират се топли за закуска.
По желание се поднасят с течен мед.
 

Пъстра зелена салата с маслини и сирене

Продукти:
1 връзка зелена салата, 1 жълта чушка, 1 домат, 100 г чери домати, 1 глава червен лук,100 г маслини, 200 г сирене фета, 4 с.л. зехтин,  2 с.л. лимонов сок, сол

Рецепта:
Всички зеленчуци се измиват, почистват и подсушават.
Зелената салата се накъсва и поставя в дълбока купа. Към нея се добавят обезкостените и нарязани на колелца маслини, нарязаната на кубчета чушка, разполовените чери домати и нарязаният на кубчета домат. Прибавя се и нарязаният на колелца червен лук. Салатата се овкусява с лимонов сок, сол и зехтин и се разбърква. Накрая отгоре се поставят кубчета сирене фета и салатата се сервира.
 

Пържени яйца на тиган с домати и доматено пюре


Продукти: 
6 яйца, 2 домата, 6 с.л. доматено пюре, 2 скилидки чесън, 1 стрък магданоз, 2 с.л. олио,  1 щипка черен пипер, 1 щипка захар, 1 щипка сол
 
Рецепта:
Чесънът се накълцва и се задушва в олиото в тиган с капак до омекване. След това се добавят настърганите домати, доматеното пюре и захарта. Щом течността от доматите изври наполовина, се чукват яйцата и огънят се намалява. Добавят се сол и черен пипер. Ястието не се разбърква.
Готово е, когато яйцата стегнат. Сервира се веднага, поръсено с пресен магданоз.

Снимки: 1001recepti.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите