София в детайли през погледа на топфотограф

2017-05-29 20:55:12, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Приключения / Арт / Места

Третата изложба на Десислава Кулелиева

Фотографката на в. "24 часа" Десислава Кулелиева продължава да открива очарованието на столицата и тази вечер, 30 май, открива изложбата си „Детайлите на София III" в градската градина пред Народния театър - най-хубавата галерия на открито.


"Композиция с врати", снимки: Десислава Кулелиева

В тази експозиция тя е наблегнала на водните пространства: реки, езера, фонтани.


"Езерото Ариана"

"Търсила съм пъстротата във всеки детайл, за да покажа града по начин, по който аз го усещам, разбира се, с един позитивен поглед! Изложбата и този път не може да мине без църкви и паметници, защото има с какво да се гордеем.


"Сан Стефано плаза"

Показвам и модерния облик на София, наблягам на творбите на изящни майстори, преобразили сивите панелни блокове в произведения на изкуството"
, казва авторката на колоритна серия фотографии.
"Фонтанът пред президентството"

"Желанието ми е всеки да отиде до местата, където са направени снимките и да преживее красотата им отново по свой начин."


"Къщата на Яворов"


Кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие изложбата в 18.30 ч. 


Десислава има много изяви не само като фоторепортер във вестника, но и в изложби в галерия „Арт 36”, в Народното събрание, пред Народния театър, пред Музея за история на София.
Миналата година тя издаде фотоалбум „София в детайли“.
Сред постиженията ѝ са награда от Olympus за спортна фотография, от Nestle за най-добра снимка от ски състезания, от Canon за репортажна фотография.
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите