Спортен маратон в Пловдив на 17 септември

2017-09-07 11:40:10, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Приключения / Къде / Спорт

Енергията на ЖИВЕЙ АКТИВНО! зарежда Града под тепетата

 
На 17 септември Нестле България ще организира в най-големия тракийски град един незабравим ден на открито, посветен на спорта и балансираното хранене. Второто пловдивско издание на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот - ЖИВЕЙ АКТИВНО! се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив.
Спортни и музикални звезди ще заредят града с добро настроение. Тереза Маринова, Любомира Казанова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Владо Николов, Pavell & VenciVenc’, DARA, Кристиан Костов, и професионалния треньор Асен Аролски от AATraining, заедно с 15 пловдивски спортни величия ще мотивират всички жители на Града под тепетата да се включат в спортни предизвикателства и състезания.

На Пеещите фонтани ще се карат скейт и ролери, а пред Общината Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов и Владо Николов ще организират пешеходен марш.
Йордан Йовчев и Любомира Казанова ще бъдат с колела пред Народната библиотека „Иван Вазов“ за велошествие.

А олимпийската шампиона Тереза Маринова ще се включи в 5-километров маратон заедно с Лазар Радков и Plovdiv Run.

Специално за всички любители на домашните любимци, в парк „Лаута“ PURINA® и професионалния треньор Асен Аролски от AATraining ще организират първия пловдивски Живей Активно! маратон за кучета и техните стопани, както и множество забавни активности.

Откриването ще се състои в 10:00 часа на площад „Централен“, където за първи път на едно място ще се съберат едни от най-видните спортисти и изпълнители, за да призоват пловдивчани да се заредят с енергия и да споделят с близки и приятели удоволствието от спорта и балансираното хранене.

Байк-фест, демонстрации и предизвикателства на две колела, турнири по волейбол и футбол за непрофесионалисти, турнир по забивки, тренировки и гребане с кану са сред множеството обещания за екшън преживяване.

За децата също ще има много изненади. На тенис клуб „Локомотив“ те ще могат да изиграят няколко сета с приятели, и да получат съвети от професионалните треньори на клуба. В центъра ще избухнем с още предизвикателства – в Цар Симеоновата градина с Екопак децата ще станат Еко герои, а с Тереза Маринова и Любомира Казанова ще се потопим в красотата на леката атлетика и грацията на художествената гимнастика.
Активният ден ще завърши с много музика и усмивки, защото музиката не само зарежда с енергия и емоции, но и сплотява хората. На една сцена ще излязат DARA, Кристиан Костов и Pavell & VenciVenc’, които ще закрият подобаващо последното издание на Живей Активно! за тази година.
Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите