Стартира кино за пътешественици

2017-07-26 13:20:44, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Приключения / Кино и TV / Как

Околосветско, при това без да излизате от София!

"Позор” кани зрителите на лятно околосветско пътешествие в салоните на Културен център G8  и Евро Синема. Панорамата „Кино за пътешественици” ще стартира на 3 август и ще продължи до 13 август.


Началната точка на пътешествията е Мианмар и филмът „Моят Буда е пънкар”, който ще има една единствена прожекция на 3 август от 19.00ч. в Културен център G8. Преди филма организаторите на събитието - Здравко Григоров и Ангел Хаджийски, ще споделят за своите приключения в Мианмар.

„Моят Буда е пънкар” търси отговор на въпросите: какво се получава от симбиозата будизъм + пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар, как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура... И естествено предлага близки срещи с местните и гостоприемството им, културата и традициите им, градската среда и красивата природа на Мианмар.

Другият премиерен филм в програмата е американската суперпродукция „Да нагазиш Ниагара”, която следва екип от екстремни каякари, които подготвят своя скок от Ниагарския водопад. Голяма част от снимките са правени от хеликоптер и кадрите карат зрителите да потреперват пред величието на водопада и смелостта на авантюристите.

Сред специалните събития по време на панорамата е и презентацията за Индия на Георги Христов и Никола Кирилов, които ще споделят своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да поговорят с двамата преди прожекцията на „Открий отново Индия” на 9 август в Културен център G8.

„Кино за пътешественици” ще покаже 20 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Делхи и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, смразяващите върхове на Тян Шан и безкрайната пустош на Австралийската пустиня.
Билетите за събитието вече са в продажба на касите на Културен център G8 и Евро Синема. 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите