Стефан Командарев промени заглавието на новия си филм

2016-11-16 10:21:19, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Истории / Кино и TV

От "Съвместимост" в "Посоки" - снимките започнаха

Зуека, Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов - техните герои са в центъра на нов български филм, режисиран от Стефан Командарев, чиито снимки стартираха през уикенда.

Сюжетът

В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната ѝ страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.Вече са заснети дневните сцени, а от тук до края на снимачния процес екипът ще работи в нощен режим. „Много ни помогна, че вече заснехме пробно целия филм с фотоапарат и до момента успяваме доста добре да се движим в реалния снимачен процес“. Продължаваме изключително полезното ни сътрудничество с криминалния психолог Тодор Тодоров, с който консултираме всеки епизод. Той се вкючва и на снимачната площадка, обсъждайки детайли с някои от актьорите” , споделя Командарев.

До момента проектът беше с работно заглавие „Съвместимост“, но с началото на снимките екипът избра ново име за филма. „Изборът на име е много важно за един филм, то трябва да носи сърцето и душата на лентата. Харесвахме много “Съвместимост”, но новото заглавие пасна страхотно и смислово и емоционално. То е “Посоки” и ние много го харесваме“ завършва Стефан Командарев.

 

 


 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите