Стрийтбол и скейт арена на младежки фестивал

2017-08-31 10:01:04, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Приключения / Спорт / Как / Къде

FUNCITY +​ започва с уникални демонстрации

Сега е моментът да се озовете във Варна! Младежкият фестивал FUNCITY + набира скорост на пристанището с атрактивна програма, в която освен музика, работилници и семинари, организаторите залагат на много спорт.

Фестивалната зона ще бъде обособена на пристанището във Варна от 30 август до 3 септември. Там е изградена специална скейт арена, достъпна за всички желаещи блейдъри, хиксъри, скейтъри още от първия ден.


На 1 и 2 септември от 18.00 ч.  ще се проведат и състезания, а в неделя арената е отворена за всички желаещи. Можете да се насладите и на демонстрации на професионалистите, както и да се включите в безплатните уроци в скейт арената.
 
На 31 август можете да се насладите на демонстрации по лонгборд и да направите първите си стъпки с уреда под вещото ръководство на професионалистите, а в 19.00 ч. започва състезанието в дисциплините „слайд” и „слалом”. Не пропускайте и атрактивните демонстрации по hippy-jump!
 
В рамките на феста ще се проведе и “3х3 стрийтбол турнир - The Kings' Tournament”! 

За турнира ще бъде изградено игрище за „3х3 баскет”, сертифицирано от ФИБА с професионални съдиии, електронни табла за резултатите
 
 През първия ден на турнира (2 септември 2017) ще се състезават момчета и момичета във възрастови групи до 15 г. и до 18г., а през втория ден - мъже и жени над 18 г. Начало и за двата дни е 11:00 ч.
И през двата дни на турнира ще се проведат конкурси по стрелба от зоната за 3 точки, както и конкурс по забивки.  


Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани пряко в youtube.com и фейсбук от Баскетбол ТВ.
Регисрация може да направите през сайта на ФИБА, както и на място в състезателните дни до 10:00ч. 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите