Свен Вет идва за кулминацията на Metropolis 20

2016-11-30 15:12:35, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Приключения / Парти / Музика

Той ще е черешката на тортата по случай двайстия юбилей на най-влиятелното движение за електронна музика у нас

Винаги различен и винаги актуален – Sven Vath от десетилетия движи техно звука напред и неслучайно именно той ще е черешката на тортата по случай двайстия юбилей на най-влиятелното движение за електронна музика у нас – Metropolis!

Броени седмици след края на седемнайстия и „най-силен сезон в цялата история на Cocoon в Ибиса“ (според списание MixMag), той тръгва на световното си турне, за да представи най-новото и най-интересното от електронната музика в момента.


Маурицио

На 2 декември на сцената в зала 1 на Inter Expo Center ще се качат Sven Vath и Maurizio Schmitz, а визиите ще бъдат поверени на отговорниците за цялостната картина на Cocoon този сезон – португалските видео магьосници Dub Video Connection, на които се доверяват кaкто най-големият техно фестивал в света Timewarp, така и ексцентриците на техно лигата, като Jeff Mills.

Вече 30 години Свен Вет слуша и пуска музика само и единствено на плочи и всеки месец получава стотици уникални винили на най-новите продукции, направени специално за него. И въпреки че в последно време компилациите излизат от мода, неговият двоен диск със звука на сезона винаги е бест селър, включващ и ветераните на сцената, и най-младите и перспективни съвременни техно артисти.
Причината е, че Свен Вет никога не е само в настоящето – огромният му опит и уникален стил на диджей превръща всяка негово парти в мост между миналото, сегашното и бъдещето. Затова и няма по-подходящ специален гост за двайстия юбилей на създателите на електронната култура у нас – Метрополис.


SLAM

Вторият хедлайнер на партито също е част от символичната история на родния диджей колектив - шотландското дуо SLAM. Стюарт МакМилан и Орди Мейкли бяха специални гости на партито по случай десетия рожден ден на Метрополис през 2006-а, а с 25-годишния опит на техния култов лейбъл Soma Records са бетонирали мястото си като престижни техно пионери в света.

Със Sven Vath и SLAM Метрополис ще завършат цикъл от 5 събития, които отбелязаха 20-ия им рожден ден. През 2016-а година DJ-колективът се обърна към бъдещето, като:

  • създаде и задвижи своето първо CODA Radio;

  • разви и продължи Future Heroes - уникалната парти поредица, която представя за първи път в България героите на бъдещия електронен звук;

  • създаде новия си бранд за ексцентричния и различен електронен звук Sonic Voyager.

 

Билети на цена 35 лв. - в мрежата на Eventim.bg

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите