Светла Иванова записа мантра за радост и лекота

2017-01-24 08:45:57, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Случки / Музи / Видео / Музика / Личности / Дух

Певицата и йога учител подготвя уникален по рода си албум

Певицата, писател и йога учител Светла Иванова е убедена, че писането, йогата и музиката взаимно се допълват и надграждат. И илюстрира това с чудесен пример – своя нов албум „По пътя“, който ще излезе тази година.

„Песните в него са по мой текст и те карат да мечтаеш, но искам с тях да провокирам мислене, съзнание, добродетели, красота, осъзнаване.

Този албум е моят начин да отвърна на забързаното ни ежедневие, на повърхностното, еднодневното, лъжовното, компромисното. По него работя с Момчил Колев и синът му Калоян, който e ди-джей и направи много интересни и модерни аранжименти, с dubstep елементи, чилаут съчетава ги успешно с типични индийски инструменти“, обяснява Светла.

В албума, който ще излезе с подкрепата на Мюзикаутор, ще има йога мантри, както и разработки на народни песни.

„Общото между тях е силният енергиен код, който носят, независимо дали ги разбираме или не. Знаеш, че българската народна песен в цял свят е призната не чрез текста, а чрез своите вибрации. Когато я слушат, хората имат усещането, че се пречистват. Същото е и с мантрите. Но тук интересното е, че за първи път в България ще чуете как звучат на български. Това е много трудна задача и смятам да я оставя изцяло на Славомир Славов (co-faunder an Veda House) и изпълнител на матра медитации и моят учител по правилно произношение и разбиране на санскрит. Благодаря му, че се включи, както и на хора към БАН „Capella Ad Libitum“ с диригент Мария Вълчанова.“

Светла вече е готова с пет песни, но няма да ги пуска като сингли, защото смята, че албумът ще е ценен, когато се възприема и слуша като цялостен продукт. „Моята роля като автор на текстовете и най-вече като основен изпълнител е да предам това настроение, да въздействам на хората, да използвам музиката като проводник на послание, на осъзнаване на доброто, на красивото, на любовта.“

Чуйте нейната Moola мантра за освобождаване на ума и за изпълване с радост и лекота!

https://www.youtube.com/watch?v=pRcJDlnAtII


 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите