Татяна Лолова открива фестивала „Арт поток“

2017-07-13 11:36:28, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Сцена / Арт / Музика

Край морето се задава вихър на изкуства 

 
Около Татяна Лолова и постановката "Дуенде" от Федерико Лорка ще се завихри цветният фестивал „Арт поток“ от 14 юли в Царево и село Лозенец.
Той започва в петък вечер с изложбата “Стефан Божков и приятели” в Общинския исторически музей на морското градче ще бъдат изложени творбите на над 20 утвърдени и млади художници: Александър Балкански, Деян Енев, Евгени Йонов, Емануела Ковач, Зоран Мише, Камен Старчев, Кольо Карамфилов, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков, Моника Попова, Николай Бузов, Нина Ковачева-Нина, Павел Целковски, Ралица Стоицева и др.
Колекцията е микс от различни стилове, в която е застъпена вечната тема за любовта и отношенията между хората.

В петък /14юли/ от 21:00ч. в читалище „Георги Кондолов“- Царево ще се играе моноспектакълът с участието на Татяна Лолова, а на 15 юли от 21:00ч. ще е премиерата на „Ако Роналдо беше Чехов“ от Кенан Тополян, постановка на Хасковския драматичен театър.

На 20 юли от 21:00ч. жителите и гостите на Царево ще се насладят на пиесата „Дубльори“ от същия автор, постановка на Елин Рахнев и с участието на актьорите от Хасковския театър.

На 21 юли на сцената излизат любимите на всички актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Тримата ще участват в постановката „Мъжът на жена ми“ от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински.

Финалът на театралния маратон ще е на 22 юли от 21:00ч. Той е запазен за голямата Стоянка Мутафова и култовото представление „Госпожа Стихийно бедствие“ от Алдо Николай.

Традиционното литературно четене с поета и драматург Елин Рахнев ще се състои на 16 юли от 22:00ч. в Hacienda Beach-Лозенец. 

Това лято платформата „Пощенска кутия за приказки“ също ще се включи във фестивала на изкуствата "Арт Поток". Лятното кино в Царево ще отвори врати на 19 юли точно в 20:00ч., а четенето ще започне в 21:00ч. В него ще се включат Белослава, Ники Станоев, Камен Алипиев- Кедъра, Димитър Калбуров, Мила Михова, Людмила Сланева, Гери Турийска и Ясен Козев.
 
По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на култовите български рок-групи „Ера“, „Тангра“ и „Гравити Ко“, които се събират специално заради „Арт Поток“. Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов вече подготвят специален репертоар за първата си съвместна изява. Рокаджиите ще очакват своите фенове на 19 юли от 23:00ч. в Лятното кино на Царево.
 
Това лято стартира и инициативата Prey for Bulgarian poetry. Седем популярни личности са подбрали части от произведения на седем български поети, вдъхновени от морето и любовта. През седем поредни четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на разрешените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове. Произведенията са избрани от Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по журналистика, Димитър Тодоранов – Hacienda, Любо Киров - музикант и певец, Митко Щерев - композитор, Роси Кота - писателка на приказки, Стефан Божков – художник и Татяна Лолова – актриса.
Сподели
Етикети: Музи / Сцена / Арт / Музика /
Коментирай
Покажи коментарите