Тирамису с круши

2018-03-09 12:43:19, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Неповторим десерт от детството


По спомени от детството приготвяме десерт, който днес кулинарите наричат "фалшиво тирамису", а бабите ни - кремче с круши и шоколад. Както и да го наричате, просто го опитайте!

Необходими продукти: 2 големи круши, 2 големи млечни шоколада, 2 яйца, 250 г маскарпоне (получава се добре и с извара), 5-6 бишкоти, в зависимост от големината, сокът от 1 лимон, 1 пакетче ванилия, 1 с. л. кафява захар

Приготвяне: Обелете крушите и ги разрежете на две по дължина, като почистите семките. Сложете ги в тавичка и поръсете със захарта, ванилията и лимоновия сок. Включете фурната на 200 градуса и печете, докато почервенеят и омекнат. Докато са още топли, но не горещи, разрежете на малки парченца. 

Разтопете шоколадите на водна баня. Отделете яйчните белтъци от жълтъците, разбийте жълтъците със сиренето и добавете към тази смес течния шоколад.

Разбийте белтъците на сняг и към тях добавете постепенно предишната смес, като не спирате да бъркате.

В чаши или купички редете по няколко парченца печени круши, няколко парченца натрошени бишкоти, после шоколадовата смес после пак круши, бишкоти и завършете с шоколад.
Преди да сервирате, охладете десерта за няколко часа.

НИЯ
Снимка: pixabay.com

 
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите