Топ 10 на най-впечатляващите туристически дестинации за 2017-а

2016-11-24 10:02:10, публикувано от Калина Антонова в / Приключения / Места

Вдъхновение за пътешествия и емоции

Lonely Planet разкри своята последна селекция „Best in Travel” за 2017 г., което означава, че има нов списък с предложения за интересна и незабравима почивка. Представяме ви топ 10 на най-впечатлявищите места, които си струва да се видят.

1. Канада – не се изнендаваме, че на първо място е точно Канада. Тя е топдестинация от много дълго време и с красивата си природа и забележителности като тюркоазеното езеро Морейн, което е връхна точка в Национален парк Банф, сме сигурни, че ще държи още дълго време челните позиции на подобен тип класации.

2. Колумбия – Сблъсъкът на античната испанска колониална архитектура и модерните сгради оставят без дъх всеки посетител на столицата на Колумбия - Богота. Освен това там се намира Музеят на затото – единствен по рода си – който е неоспоримо свидетелство за известния мит Ел Дорадо.

3. Финландия – тази магнетична страна е наричана и „Земя на белите нощи“, тъй като през полярното лято слънцето не залязва, а през полярната зима не изгрява. Един уникален начин да се насладите на прекрасната природа е да пробвате да се качите на крос-кънтри ски, препоръчват от изданието.

4. Доминика – името на тази държава означава „Неделя“ на латински, защото това е денят, в който Христофор Колумб е стъпил за първи път на нея. Тя примамва с райски гледки и екзотична флора и фауна. Царството на колибри и много видове диви животни заслужено е наричано „Островът-природа на Карибите“.

5. Непал – тази държава в Южна Азия очарова най-много със сладководните води на езерото Покхара, което се намира в близост до три от най-високите планини в света и е основна фокусна точка за посетителите.

6. Бермудски острови (Бермуда) – британската задморска територия много често се асоциира с трагичните и необясними изчезвания на самолети в т. нар. Бермудски триъгълник, но ако посетите Кристалната пещера - една от най-красивитите природни забележителности не само на острова, но и в света, ще разберете, че Бермудите са вълшебни като природа.

7. Монголия – част от някогашните владения на Чингис Хан, в голяма степен страната е запазила своята самобитност, но впечатлява всички, които са видели живописните места и гледки в Национален парк Gorkhi-Terelj.

8. Оман – държавата, от която според легендата Синдбад Мореплавателя е тръгвал за своите морски набези, е хипнотично красива с високи планини, обширни пустини и архитектурни забележителности като Голямата джамия, разположена в столицата, построена от мрамор и пясъчник.

9. Мианмар – старото име на азиатската държава е Бирма, променено официално в края на миналия век. Безспорно, тя впечатлява със своята тайнственост, която се крие в богатото културно наследство на древни цивилизации. Към класацията за най-впечатляващи културни обекти в света се причисляват и красивите будистки храмове в Баган – древен град в централната част на Мианмар.

10 Етиопия - На територията на страната, разположена във вътрешността на Африканския рог, са открити едни от най-ранните следи на човешко присъствие и оттам тръгва разпространението на Хомо сапиенс. Също така е и държавата с най-удивителните съкровища в цяла Африка като ефектните пещерни църкви в Лалибела, издълбани преди хиляди години, и каменните обелиски в град Аксум – смята се, че там се съхранява Светия кивот.

Никол Василева по материали на marieclaire.com

Сподели
Етикети: Приключения / Места /
Коментирай
Покажи коментарите