Топ коафьор: Неправилното миене на косата я уврежда

2017-08-03 12:39:18, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса
Стресът и съвременният начин на живот влияят на здравината, блясъка и еластичността, обяснява Наско Папазов
 
Поддържането на хигиената на кожата на скалпа и косата ни е нещо, което всеки смята, че прави правилно, но дали е така?

Съществува средноаритметична норма, базирана на това как протичат отделянето на хидролипиден капитал (себум и пот) и замърсяването от външни фактори. При жените е два пъти седмично, а при мъжете три пъти, но това не бива да бъде прието като закономерност.

Косата и кожата на скалпа трябва да бъдат измити тогава, когато има нужда, т.е. винаги, когато са замърсени, като е необходимо да се избягва измиването им, когато не са, за да се поддържа ормално ph на кожата на главата.

„Оставянето на косата и кожата замърсени пречи на правилната функция на скалпа, премиването също. Това може да доведе до редица неприятни ситуации – от  раздразнение до появата на кожни заболявания, а по отношение на косата – от линеене и изтъняване до косопад и загуба на капитал“, коментира коафьорът Наско Папазов, собственик на популярния фризьорски салон „N-stage“.


Прическа на „N-stage“

Продуктите за коса трябва да бъдат внимателно подбрани и подходящи за нас, като е най-добре те да бъдат избрани от специалист, който да обясни и правилния начин на употреба. Маските за коса, серуми, термо и UV защити са задължителни в наши дни и начина на живот, който водим.
Храненето, стресът, диетите и различни други външни условия оказват влияние върху косата и без да се погрижим за дължините си, те няма да ни се отплатят със здравина, еластичност и блясък.

Снимки: Лео Кирилов
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите