Тренираме с Алекс: Давате ли на този мъж 62?

2016-05-29 09:31:11, публикувано от Калина Антонова в / Здраве / Случки / Личности / Спорт

Невероятната история на Марк Сисон, разказана от Александър Кирилов, собственик на alexbodytransformation.com

Как изглеждат мъжете край нас на 40-, 50-, 60 години? А не може ли да са по-...иначе – без бирени коремчета и паласки, без отпуснати надолу рамене, неизгърбени, атлетични, лъчезарни? Ще ни се!


Затова молим известния спортист и персонален треньор Александър Кирилов, автор на проекта Alex Body And Soul Recreation, да разкаже поучителна история за вдъхновение. И Алекс избира един невероятен човек – Марк Сисон, чиито постижения наистина мотивират!

Марк Сисон е на 20 юли 1953 година в Мейн, Портланд. Той е най-голямото дете от четири в семейството си. Започва да се занимава с бягане още в детството си. В гимназията продължава, вече професионално, да тренира бягане и целта му е олимпиада в маратонското бягане. 

През 1980 година завършва на 5-о място в републиканското първенство в Щатите и така си осигурява място в квалификациите за Олимпиадата същата година. През 1984 година завършва на 4-о място на Световното първенство по Айрън Мен (Iron Man). За тези, които не знаят, това е един от най-тежките триатлони. Атлетите в това състезания трябва да плуват 3.86 км морско плуване, 180.25 км каране на колело и бягане на маратон 42.2 км. Всички тези дисциплини се изпълняват последователно. 

След като се отказва от кариерата си на бегач на дълги разстояния, през 1988 г., Марк Сисон се насочва към писането на книги за здравословен начин на живот и тренировки. Издава 5 книги и през 2006 г. стартира собствен сайт/блог www.marksdailyapple.com.

За да поддържа такава уникална физика, дори на 62-годишна възраст, Сисон тренира доста усилено и днес. Всеки ден се упражнява в балансирано ходене по 20 минути на Слаклайн (лента за баланс).

Два пъти седмично тренира високоинтензивно и силово във фитнес залата, като тези тренировки включват свободни тежести, упражнения с тежестта на тялото и машини. В почивните дни се възстановява с 30 минути въртене на стационарно колело, а всеки уикенд прави походи в планината поне 3-4 часа. 

Мечтата на Марк Сисон е да промени живота на поне 10 милиона души. Той споделя, че неговият сайт се посещава от 150 000 уникални посетители всеки ден. „Най-голямата ми мотивация е преследването на щастието и удоволствието в живота”, казва.

А най-важните ценности за него са – респект, баланс, достойнство, почтеност и любознателност.

Има над какво да се замислим, нали?

Тренираме с Алекс:

Как да загряваме правилно

Митове, които спъват по пътя към успеха

Най-известните жени фитнес модели
 

Снимки: marksdailyapple.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите