Тренираме с Алекс: горчиви мисли за захарта

2016-05-01 12:59:16, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Диети и храни

Захарта е легална отрова, твърди персоналният треньор Александър Кирилов, собственик на alexbodytransformation.com и обяснява защо


"Най-големият страх, при който почти всеки човек замръзва, е страхът от смъртта. Това е доказано в множество психологически изследвания, правени през годините. Защо обаче допускаме най-сигурният убиец да влезе под кожата ни, буквално!? Вече ви е ясно за какво говоря – захарта!", коментира персоналният треньор..

Когато някой насочи пистолет към главата ни, с риск да стреля и прекрати това пътуване, наречено „живот“, се вцепеняваме. Или предприемаме някакво действие, за да се спасим. Това е нещо, което може да има фатален край и да се материализира на мига. Но когато определено действие в живота ни не се материализира непосредствено след извършването му, тогава можем да действаме пренебрежително.

Исках да ви опиша всичко това, защото това формира поведенческите ни навици, които, колкото и незначителни да изглеждат в нашето всекидневие – точно те определят съдбата ни в бъдеще.

Това се случва с всекидневния прием на захар, което бавно ни убива с годините. Неотдавна имаше публикация в сайта на британското министерство на здравеопазването, че препоръчителният дневен прием на добавена захар за жени е 25 г на ден, а за мъже – 30 г на ден.

За сравнение: в една Кока-Кола от 250 мл има 27 г добавена захар. В един шоколад Милка от 100 г има 47 г захар. Мога да продължавам до безкрай с примерите, който най-вероятно ще ви втрещят.

Здраве:

Вредните последици от прекомерната консумация на захар са прекалено много, за да ги изброявам само в една статия. Ще ви дам само няколко от най-известните примери, за това как ще навредите на здравето си, а те са:
- Сърдечни болести;
- Диабет тип 2;
- Отслабване на имунната система;
- По-висок риск за разболяване от рак;
*Счита се, че захарта подхранва раковите клетки и бъдещото им развитие
- Скъсяване на живота (с 5 до 10 години);
- Нарушаване на паметта;
- Повишава нивата на стрес;
- Нарушение на поведението при деца.

Как да се справим със зависимостта към захарта:
Справянето с всяка една зависимост, е изключително трудна задача. Доказано е, че пристрастяването към захарта е приблизително 20 пъти по-силно от това към кокаина. Също така навикът, който се сформира към високи нива на кръвна захар и инсулин, е изключително силен.

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, е да осъзнаете и признаете грешката си, след което трябва да действате. Следващият път, когато имате нужда от нещо сладко, просто я заменете със здравословен заместител: плодове, мед, стевия, кокосова захар и др.

Нека ви разкажа какво е положението при нашите събратя Отвъд океана. През 1950 г. в Съединените Щати годишният прием на добавена захар за една година, е бил средно 2.7 кг на глава от населението. През 2001 г. този прием се е увеличил до 30 кг. А през 2015 г. цифрата е скочила до близо 70 кг. Това означава, че всеки ден се приемат по 200 г захар.

Цифрите не лъжат, а положението излиза извън контрол. Единственият най-добър начин, за да се излекуваме от тази болест, наречена захар, е всеки да вземе живота си в ръце. Ако вие не можете да контролирате лошите си навици, то те ще ви контролират, а това рано или късно ще има фатален край. Пожелавам ви здраве и дълголетие, което можете да имате само по един начин – БЕЗ ЗАХАР.

Тренираме с Алекс:

Секс, тренировки и тестостерон

Кога е най-доброто време за спорт и защо

Волята е оръжие
 
Най-известните жени фитнес модели

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите