Тренираме с Алекс за отлична форма

2016-02-02 12:59:30, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Случки / Дух / Интервю / Спорт

Специално за MissIs професионалният спортист Александър Кирилов, собственик на alexbodytransformation.com, ще дава съвети за балансиран начин на живот и отмора на тялото и душата

Персонален треньор, спортист с дългогодишен опит и много постижения – Александър Кирилов е признат експерт в изготвянето на фитнес програми и хранителни режими. Точно затова сме щастливи да представяме идеите за пълноценен и балансиран начин на живот, които лансира проекта му.
 
Отмора на духа и тялото с лесни и достъпни съвети като вдъхновение за един по-красив начин на живот очаквайте всеки понеделник в новата рубрика missis.bg „Тренираме с Алекс”.
 
Но първо се запознайте с Алекс!
 
През какво си преминал, какво си постигнал, Алекс?
Спортната ми кариера започна много отдавна, когато бях на 9 записах се да тренирам хандбал в Петрич. След 5 дълги години на непрестанни тренировки, станахме трети в България за момчета.
След това, на 17 години и половина започнах да тренирам баскетбол в София, за отбора на „Славия”. Но тъй като бях закъснял и „стар”, за да започна тепърва да се занимавам с този спорт, трябваше да наваксвам с уменията си и тренирах между 6 и 8 часа на ден. Това продължи две години, а на 19-годишна възраст станах шампион на България с „Лукоил Академик” за мъже.
Приеха ме в НСА “Васил Левски”, в катедра “Треньор по баскетбол” с най-добър резултат за всички времена. Това определено е най-голямото постижение в спортната ми кариера.

На какво те научи спортът?
Спортът ме научи на дисциплина, воля и вяра. Няма как да постигнеш нещо значимо в живота си, ако ти липсва дисциплина в ежедневието. Невъзможно е да се усъвършенстваш, ако ти липсва волята да продължаваш напред, въпреки всичко и всички. Вярвайте в себе си, независимо от положението, в което се намирате! Това повтарям и на всички, които влязат в моя JK Fitness.

Как минава един твой ден? 

 
Ставам в 6:30 сутринта. Медитирам 15-20 минути, приготвям си закуска и започвам работа с клиенти от 8:00. Вечер приключвам доста след 18.00, и тогава се опитвам да наваксам със срещи с приятели, четене, филми, музика...
 
Какви са най-често потребностите и желанията на хората, които влизат в твоя салон?
 Имам удоволствието да работя със страхотни клиенти. Най-често идват при мен с желанието за горене на мазнини и да се чувстват добре в кожата си.

Колко често тренираш?
Обикновено тренирам по 6 пъти седмично. Когато се подготвям за професионални фотосесии, тренирам по 15 пъти седмично – това включва 5 силови и 10 кардио тренировки. Разбира се, това е относително, в зависимост от целите, които имам, и формата, която целя да постигна.

Как се храниш?
Храня се с качествена храна. Основно протеини, а въглехидратите и мазнините са ми в много точна пропорция, в зависимост от целта, която имам в момента и това, което искам да постигна.

Познаваме те от „Режимът на Сандра” - рубриката в 1001 рецепти, в която Сандра Алексиева (тя също води рубрика при нас) сподели, че е свалила 7 кг. благодарение на работата си с теб. Какъв клиент е тя, на фона на всички вкусни ястия, които я заобикалят?

Тя е невероятно отдаден човек, не само в работата си, а във всичко, с което се захване. Опасявах се, че е заобиколена от много изкушения и ще й бъде много трудно да спазва диетата, но, за щастие, не беше така. Тя прояви изключителна воля и не сгреши нито веднъж с диетата си, тренира редовно. Изпълняваше всичко в залата, въпреки болките по цялото тяло от всекидневните тренировки. Тя доказа, че когато искаш нещо достатъчно силно, нищо не може да те спре.

Хранителният режим е важен за добрата форма, но до каква степен?
Много се говори, че храненето е 80% от резултата, а тренировките са останалите 20%. Това е абсолютна лъжа! Всичко трябва да бъде на 100%. Във всяко нещо трябва да сте на 100%, за да постигнете желания резултат, възможно най-бързо. Храненето, тренировките, възстановяването – всичко трябва да бъде на 100%.

Кое е най-главното, нещото, от което да се започне, за да се постигне желаният резултат?
Мотивацията е едно от най-важните неща, които трябва да притежава всеки от нас, за да постига резултати, във всичко.

От понеделник, 8 февруари ще водиш рубрика в MISSIS.BG. Какво да очакваме от теб в нея?

С огромно желание ще ви представя много интересни и наистина работещи и полезни съвети как да тренирате и да се храните правилно, от какво имате нужда, за да поддържате тялото и духа си в добра форма.
Ще започна с материал за 10-те най-чести грешки на начинаещите в залата, за да предпазя тези от вас, които нямат опит във фитнеса, но имат желание да влязат във форма. Ще ви обясня как да избегнете тези грешки и да се чувствате добре в залата, а също и да съхраните здравето си, защото именно то е най-важно. Ще се срещаме онлайн в MissIs всеки понеделник!
 
Снимки: личен архив
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите