Три влюбени книги за плажа

2017-07-08 10:18:53, публикувано от Калина Антонова в / Музи / Книги

„Лятото преди войната“, „Целуни ме така“ и „Акушерката от Венеция – процесът“


Сред вълнуващите романи на лятото са три предложения от "Хермес“.

„Лятото преди войната“ е нова книга от Хелън Саймънсън, позната у нас с романа „Последната битка на майор Петигрю“ и наричана „съвременната Джейн Остин“.  С богатия си език, английски хумор и остроумен диалог, тя продължава традицията на великата си предшественичка. 

Сюжетът

Източен Съсекс, 1914 г., краят на поредното безметежно английско лято. Студентът по медицина Хю гостува на любимата си леля Агата в крайбрежното градче Рай. Към тях се присъединява и братовчед му Даниъл, който учи в Оксфорд и мечтае за бохемския живот на поет.

Агата току-що е рискувала репутацията си, издействайки назначението на жена като преподавател по латински език в местното училище. Това нечувано нововъведение се сблъсква с огромния скептицизъм на консервативното провинциално общество.
След като се запознава с новата учителка, Агата също е обзета от съмнения. Беатрис е много по-свободолюбива и привлекателна, отколкото подобава на учителка. Тя вярва в силата на образованието и държи да остане свободна от брачните окови. Чарът на Даниъл и чудесният характер на Хю обаче я карат да преосмисли решението си.
Идиличният живот в английската провинция е към своя край. Жителите на Рай са повлечени във вихъра на Първата световна война, който поставя на изпитание крехкия прогрес и закостенелите традиции.
Беатрис и Хю откриват път един към друг, а светът покрай тях си поема дъх и като на шега прави крачка към бездната...
 
„Целуни ме така“ е история за първата любов и вторите шансове - първата книга от романтичната серия „Котънблум“. 
Въпреки голямата си любов към литературата, авторката Лора Трентъм избира по-прагматична професия – инженер-химик. Страстта ѝ към книгите обаче все пак надделява и днес тя разпределя времето си между отглеждането на децата си и писането на романтични романи.

Сюжетът

Река разделя Котънблум на две: богати и бедни. От двете страни има хора с ограничено мислене и закостенели разбирания. Оказва се, че изискаността е фалшива, а брегът е по-уютен и от най-скъпата къща.
Кейд Форнет от шестнайсетгодишен се грижи за брат си и сестра си след внезапната смърт на родителите им. Понякога му се налага да нарушава правилата, което му докарва неприятности с полицията. При първа възможност решава да избяга от миналото си и да докаже на себе си, че може да постигне повече в живота.
Монро Кърби е израснала в охолство и живее в огромна луксозна къща, но само тя знае колко е студено вътре. Една нощ тя е принудена да избяга от дома си и да търси скривалище навън. Намира го край реката – при Кейд.

„Акушерката от Венеция – процесът“ е вълнуващ завършек на бестселъровата трилогия на Роберта Рич.


Семейна екскурзия до Италия вдъхновява адвокатката по бракоразводни дела и бестселърова авторка да напише „Акушерката от Венеция“. Докато похапва еврейски сладки, ѝ хрумва идеята за историческия роман.
Роберта събира сведения за живота в еврейския квартал във Венеция през шестнадесети век. Малко се знае за живота на жените и за начина, по който са раждали. Те са посвещавали живота си на домакинска работа, търговия с дрехи втора употреба (вехтошарството и лихварството са били единствените професии, които е било позволено евреите да практикуват), раждане и отглеждане на деца.
Поредицата е оригинален начин да си представим живота на жените, чиито истории тънат в забрава. Още с появата си „Акушерката от Венеция“ предизвиква огромен интерес и се превръща в международен бестселър, както и следващата – „Акушерката от харема“.

Сюжетът
Хана се установява със семейството си в Константинопол. Матео все повече се привързва към нея и започва да я приема като своя майка. Наследникът на богатството на фамилия Ди Падовани обаче привлича вниманието на маркиз Фоскари, който e разорен. С помощта на красивата Франческа той отвлича Матео и го отвежда във Венеция. Хана е съкрушена и прави спонтанен аборт, губейки детето, за което копнее от години.
Маркиз Фоскари се опитва да се домогне до наследството на Матео. Момчето обаче отказва да свидетелства пред съда. Маркизът отчаяно се нуждае от показанията на Хана, но тя е твърдо решена да не се връща във Венеция.
Когато обаче разбира, че Матео е тежко болен и му остават броени дни живот, Хана изоставя всичко и заминава за града на каналите. Там смелата акушерка ще се изправи пред смъртна опасност.
Сподели
Етикети: Музи / Книги /
Коментирай
Покажи коментарите