В Капана на забавните емоции

2016-10-14 14:44:13, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Места / Къде

Какво ще се случи на емблематичния пловдивски фестивал

В сърцето на Пловдив стигаме до сърцето на забавленията! На 14, 15 и 16 октомври ще сме свидетели на 4-ото издание на превърналия се в една от емблемите на Пловдив - КАПАНА ФЕСТ,  в творческия квартал на Града на тепетата.
Много музика, кино зони, спортни активности, дискусии и, разбира се, ключовият за събитието Капански базар с автентични произведения от различни автори и ателиета. Освен тях, популярният пловдивски фестивал ще предложи и нови неща, които го превръщат в топ водещо събитие в Културната столица на Европа за 2019 година.

Акценти
КАПАНА ЗВУЧИ

За да докаже за пореден път високото ниво на сценичните си изпълнения, организаторите се обръщат към професионалистите от Onstage Sessions (onstage.io) и Numbered Days Booking за изграждането на една изключителна концертна програма: OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов - Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев , Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров. За пръв път на КАПАНА ФЕСТ ще се изявят и няколко чуждестанни банди сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна.

На още една музикална зона – STREET CULTURE STAGE на ул. "Христо Дюкмеджиев" уличната култура ще намери пълното си превъплъщение - хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за beatmaking, scratching, mixing & drum basics в музикални уъркшопи, а танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying , и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си.

В неделя ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата.

КАПАНА СПОРТУВА

На емблематичната скейт-зона, ръководена от 18G-Shop & Foot Court, ще се водят уъркшопи за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

Професионалистите от MoveTeams традиционно ще предизвикат всички, които искат да събудят или премерят границите на собствената си атлетичност в динамични комбинативни тренировки. А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

КАПАНА ТВОРИ

На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева. На ул. "Златарска" ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев с изложбата - „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на Капана, покриващ цяла фасада. А студио „ЛАМПА“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“ 11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-и век.
Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски - Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата: „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана и смесени техники.КАПАНА БАЗАР

През настоящото издание той ще се обособи на едно място - на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

КАПАНА ЗАБАВЛЯВА

Визуалното пиршество е осигурено на три мултимедийни екрана в различни краища на квартала, където ще се предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в Капана. По време на модула ще се състои и презентация и прожекция на проекта "Културен Космос" от колектив "Кино Космос". Партньори тук за поредна година са "На Тъмно“, "What A Monstar" и "SoulSearching"

На запалените фенове на рок-културата на колела пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред "No Sense".

В рамките на КАПАНА ЗАБАВЛЯВА публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител.

AFTER FEST КАПАНА!

За да продължат хубавите емоции след концертите, тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“. Изборът е от заведения е поразителен: Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус. А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на No Sense.

Повече информация - на може да откриете на официалния сайт на фестивала и във Фейсбук страницата на фестивала.

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите