Варна - столица на забавлението в края на август

2017-08-02 11:38:59, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Къде / Как

Градът става сцена на атрактивен младежки фестивал


След забележителното MTV парти Варна е готова със следващото грандиозно събитие от програмата на инициативата „Варна – Европейска младежка столица” – фестивалът FUNCITY +.

Атрактивният младежки фестивал ще се проведе от 30 август до 3 септември в района на пристанището. Ще има 5 дни танци, спорт, музика, занаяти, предприемачески работилници, визуални изкуства – всичко, което вълнува младите хора в Европа.

Фестивалът ще започне с оспорвано музикално състезание – популярният тв формат „Голямото рок междучасие” ще проведе регионална квалификация по време на FUNCITY +. Победителят ще вземе участие във финалите на състезанието, на живо по БНТ.

Интересно ще бъде също аниме и манга приключението Aniventure и феновете на азиатската култура ще могат да се включат и в конкурса за оригинални костюми - COSPALY. K POP културата също ще бъде част от фестивала!

През цялото време на FUNCITY + ще има спортни и танцови демонстрации, работилници и състезания. Организаторите са приготвили и Gaming зона с конзолни игри за най-запалените.

В програмата е включен и турнир по стрийтбол, състезания по лонгборд, скeйтборд, джаги... Но младежкия фест ще се фокусира и на по-сериозни теми, например в специалния модул по предприемачество желаещите ще могат чрез лекции и игри да научат как да бъдат успешни.

FUNCITY+ цели да превърне града в притегателен център за бизнеса и младите хора.

Варна е първият български град, носител на приза „Европейска младежка столица” и организаторите се надяват, че тази иницатива ще провокира много млади хора да се включат в обществения живот на морската ни столица, а защо не и да променят живота и переспективите пред младите хора в България. 
Сподели
Етикети: Приключения / Къде / Как /
Коментирай
Покажи коментарите