Великденски щандове в кампанията "Купувам българско"

2017-04-06 15:17:41, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Истории

БНТ2 с празнично послание


За поредна година кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ призовава потребителите да посрещнат празниците с български козунаци, яйца, месо и млечни продукти на трапезата.
По традиция партньори във Великденската инициатива на кампанията са Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюза на птицевъдите в България и Асоциацията на млекопреработвателите у нас. В двата празнични дни производители на яйца, козунаци и млечни продукти ще предлагат свои стоки, произведени от изцяло български суровини.

В партньорство със Столична община и Съюз „Произведено в България“ на жителите и гостите на София ще бъде предоставена възможност да купят продукти от утвърдени български производители, участващи в кампанията „Купувам българско“. Щандовете ще бъдат отворени само в събота и неделя (8 и 9 април) от 10,00 до 20,00 часа в парка „Заимов“.
В 10:00 часа на Лазаровден (събота, 8 април) празнично настроение ще добавят изпълнителите от най-старата фолклорна формация в България – ансамбъл „Средец“, който тази година отбелязва своята 80-та годишнина.


В популяризирането на кампанията „Купувам българско“ за първи път тази година се включват и туристическите информационни центрове на Столична община, които ще излъчват репортажи за български фирми-производители и ще разпространяват рекламно-информационни материали за гостите на София.

Кампанията ,,Купувам българско“ е инициатива на новините на БНТ 2  в подкрепа на българските производители. За по-малко от три години инициативата привлече браншови структури и фирми от 10 сектора на българската икономика. Над 15 милиона стоки, произведени от български компании, са достигнали до потребителите с логото на кампанията „Купувам българско“, а репортерите на БНТ2 показаха проблемите и възможностите на българските производители в над 1200 репортажа. 

Снимка: Лора Спирова
Сподели
Етикети: Случки / Истории /
Коментирай
Покажи коментарите