Вкусът на лятото: зеленчуков винегрет и босилково песто

2015-08-15 18:14:44, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Салати

С тях всяка салата става шедьовър

 
Ако не сте пробвали досега, сте изпуснали много – тези добавки към салатите са тайната на великолепния вкус, за който копнеем всяка есен, зима и пролет – вкусът на лятото!
 
Зеленчуков винегрет

Ястие от броколи и гъби и рукола със зеленчуков винегрет

Необходими продукти за 6-7 порции: 1 червена и 1 зелена чушки, 1 глава червен лук, 1 връзка копър, 1 връзки магданоз, 100 мл зехтин или олио, 70 мл балсамов оцет, 1 супена лъжица мед, 1 ч. л. сол, 50 мл вода.

Приготвяне:  Измийте добре всички съставки, нарежете ги съвсем на дребно, поставете в дълбок съд, овкусете със зехтина, оцета, меда, солта, добавете водичка, разбъркайте добре и съхранявайте в хладилник.

Съвет: Овкусявайте всякакви зелени салати, ястия с броколи, карфиол и други вегетариански специалитети с този винегрет.

 
Босилково песто

Салата от боб, царевица, авокадо и домати, овкусена с босилково песто.

Необходими продукти за 6-7 порции: 1 връзка пресен босилек, 20 г орехови ядки, 30 г пармезан, 2 скилидки чесън, 20 мл лимонов сок, зехтин, сол на вкус

Приготвяне: Нарежете босилека, запечете ядките на сух тиган и счукайте, заедно с обелените скилидки чесън и малко мазнина, настържете пармезана. Смесете продуктите, залете със зехтин, колкото да ги покрие, радилайне, добавете лимоновия сок и сол, разбъркайте и приберете в стъклен съд в хладилник.

Съвет: Босилковото песто е идеално за всякакви салати с домати, авокадо, боб, нахут, царевица, за овкусяване на различни видове паста.
 
А тук можете да видите как се приготвя дресинг „Цезар“ и соев винегрет.

НИЯ
Снимки: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Салати /
Коментирай
Покажи коментарите