Вместо сладолед: 3 великолепни крема

2016-06-06 15:56:18, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Любими десерти за всякакво парти

Те са разкошни с повод и без повод, приготвят се изключително лесно и освежават.

Черешов крем с ликьор

Необходими продукти: 400 г череши, няколко бишкоти, 250 г сметана, 100 г захар, 50 мл черешов ликьор, ванилия

Приготвяне: Разбъркайте добре захарта със сметаната, за да се разтопи, добавете и ванилията. Обезкостете черешите и счукайте бишкотите. Смесете плодовете със сметаната, като си оставите няколко за украса. Към сместа добавете бишкотите, разбъркайте и разпределете в купички за крем. Украсете с череши и добавете по малко ликьор. Охладете и сервирайте.

Крем с праскови и орехи

Необходими продукти: 4-5 праскови, 100 г сметана, 40 г пудра захар, 60 г орехови ядки, 1 ч. л. какао, 1 ванилия, 1 пакетче желатин

Приготвяне: Пасирайте половината от прасковите. Поставете желатина в хладка вода да набъбне. Разбийте сметаната със захарта, изпечете ореховите ядки, смелете ги и смесете със сладката сметана, какаото и ванилията. Смесете прасковеното пюре с желатина, добавете и тази смес към сметановата. Разбъркайте всичко и разпределете в купички за крем. Украсете с парченца пресни праскови и по желание добавете няколко капки коняк към всяка порция. Поставете в хладилник, преди да сервирате.

Млечен крем с портокали и ягоди

Необходими продукти: 250 мл прясно мляко, 15-ина ягоди, 2 портокала, 150 г сметана, 60 г пудра захар, 1 ч. л. какао, 1 с. л. готварско нишесте

Приготвяне: Размийте нишестето и какаото с малко вода, за да получите рядка каша. Сварете млякото с половината захар и когато заври, добавете нишестето на тънка струя. Измитите, обелени и нарязани на парчета портокали добавете към млечната вряща смес, разбъркайте и отстранете от котлона. Тогава добавете почистените и измити ягоди.

Когато се охлади, към крема добавете сметаната, разбита с останалата захар и разбъркайте леко. Разпределете в купички и оставете да изстине в хладилник преди поднасяне.

НИЯ

Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите