Балсам вместо шампоан

2014-10-30 14:19:51, публикувано от Камелия Петкова в / Красота / Коса

Приветстваме тази тенденция в света на красотата


Забравете за пенливия шампоан под душа и вместо него си набавете стилизиращ балсам!

Стресиращият начин на живот и здравата коса са, уви, несъвместими. Косата и скалпа се чувстват ужасно, когато се води нездравословен живот, а ако косата е и боядисана, страда още повече. Наясно сте как никой стайлинг продукт не може да оформи красиво изтощените и провиснали кичури с цъфнали краища.

Маска за коса? Скъп шампоан? Това означава да нанасяте химия през ден – изследвания сочат, че повечето европейки мият косата си минимум три пъти седмично. Природни средства за отмиване? Трудна работа е с тях косата да не се омазнява често. Грижата за проблемната коса изисква професионални козметични продукти, с витамини за растеж и плътност, с аминокиселини за подхранване в корените...

Но изглежда, че има по-лесен начин да поддържате красива коса! Известният американски коафьор Майкъл Гордън, основател на Bumble and Bumble съветва да пробваме методът kovoshing. Странната дума означава измиване на косата без шампоан, само с балсам.

Kovoshing позволява на косата да се възстанови и я прави супергладка, лъскава, и още нещо важно – пази цвета на боята. „Сулфатите в шампоана правят косата суха и чуплива, а балсамите съдържат само безвредни съставки като глицерин и масла, които запазват естествения защитен филм на косата", казва Гордън.

Първоначално методът използва конвенционални балсами, които се продават по двойки с шампоан, но вече има и създадени специално за отмиване. Сред почитателите на метода са доста модели, като Ерин Уосън и Анджела Линдвал, актрисите Аманда Сейфред и Гуинет Полтроу. Ако и вашата коса е изтощена, пробвайте рецептата на Ерин Уосън и Гуинет Полтроу: използвайте шампоан на 1-2 седмици, а в останалата част от времето измивайте косата с балсам.

Източник: vogue.ru
Снимка: pixabay.com
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите