Басейн в стил рустик за двора

2016-08-09 13:04:09, публикувано от Калина Антонова в / Дом / Полезни идеи / Градина

С описания и снимки, за да се вдъхновим


Август е време за морета, планини и басейни. Ако питате нас, оптималният вариант е: басейн на двора на собствената ви вила или къща в планината. С него преборваш жегата в приятна компания, без да се налага да търпиш шумни плажуващи или да пресмяташ какво количество отходни води се е изсипало в Черно море днес.

Басейнът може да бъде бетонна дупка в земята или гумено съоръжение - китайско производство. Може да бъде скъпарски, стъклен, с перли по дъното и златен обков по аксесоарите. Може да бъде квадратен, правоъгълен и кръгъл. Може да бъде обаче и с избрана от собственика форма и вид, отговарящ на пасторалния екстериор в двора. Строителството му е цяло изкуство, с всички необходими екстри: филтри, подгряване, осветление и т. н.

В нашия случай той е красив и функционален малък басейн в стил рустик, идеално връзващ се с интериора на къщата и с околните дувари. Не сме чували нашите аграрни деди да са си правили дизайнерски басейни в дворовете, но ако са, щяха да са именно такива.

Басейнът в двора на селската къща има много плюсове, когато е построен както трябва. Но двете му най-важни предимства са: 
1) В него можеш да пиеш коктейли с верни другари, накиснат до брадичката в прохлада. 
2) В него децата ти и техните приятелчета могат да се забавляват безопасно, без да се зверят в телефоните си. 

По-долу предлагаме някои от етапите на строителството. Вярно е, че има бетонeц, но рустикалната суха зидария пропуска, изпробвано е.

 1. Кофраж отвътре, суха зидария отвън.    

2. Екстериорни украси в унисон с двора.   

3. Без сини нюанси не може. 

 


4. И накрая - един нощен изглед

 

Източник: hubav-dom-i-saltanati.com

 

 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите