Броколи с гъби, топено сирене и сметана

2015-02-02 14:45:22, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Задушено вегетарианско ястие


Специалитетът, който ви представям днес, е богат на протеини, с богат и плътен вкус, страхотен за обед и вечеря, и най-важното - приготвя се много лесно и бързо.

Необходими продукти за 4 порции: 1 средно голяма глава броколи, 10-12 печурки, 140 г топено сирене, 50 г кашкавал, 3 с.л. сметана, 3 скилидки чесън, черен пипер.

Приготвяне: Измийте гъбите и броколито, накъсайте го на розички и бланширайте зеленчуците за 3-4 минути във вряща вода. Отцедете ги от бульона, но го запазете, и наредете броколито и гъбите в огнеупорен съд. Добавете топеното сирене, нарязано на парчета, захлупете съда и пъхнете във фурна, загрята на 200 градуса за 20 минути. След това извадете, махнете капака, добавете сметаната, настъргания кашкавал, нарязания на ситно чесън и прясно смления черен пипер. Долейте и около 100 мл от бульона, в който са врели зеленчуците. Разбъркайте и върнете във фурната да се допече за още 10 минути.
Съвет: Можете да приготвите ястието и в тиган, като го задушите, докато сиренето и кашкавала се разтопят. Може освен броколи и гъби да добавите и няколко аспержи.
Време за приготвяне: 40 минути

НИЯ
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите