Бръсненето - досадно, но неизбежно. Как да го правим по-рядко

2014-12-27 10:48:27, публикувано от Камелия Петкова в / Красота / Грижа за кожата

6 съвета, които са от полза и за жени, и за мъже  


Бръсненето е наистина досадна процедура, свързана с губене на време и порязване под душа. Досадна, но неизбежна, тъй като никой не иска да вижда наболи косъмчета под чорапогащника и под мишниците. Очевидно е, че не можем да го избегнем, но има решения да го правим по-рядко и малко по-бързо.

Вижте 6 съвета, които осигуряват това:

Ексфолирайте: Един от най-лесните начини процедурата да даде гладък резултат и да бъде приятна, е да ексфолирате кожата си редовно. Премахването на мъртвата кожа отстранява и някои фини малки косъмчета, които бръсначът може да пропусне.

Срещу посоката на растежа: Бръсненето срещу, а не по посоката на растежа на космите, гарантира възможно най-близка среща между тях и бръснача, което спестява време, тъй като няма да се налага да минавате едно и също място два пъти!

Балсам: Искате ли да знаете тайния трик на козметичните продукти за бръснене? Те съдържат балсам за тяло, и ако го използвате, не само ще получите по-гладко бръснене, но и балсамът ще пази кожата мека и здрава. Това е и начин да се спестят пари, тъй като можете да си купите по-евтина марка балсам, вместо скъп крем за бръснене.Правилната самобръсначка: Тя е един от най-важните фактори за лесно и гладко бръснене. Видовете са много, затова трябва да пнробвате различни марки, но опитът показва, че мъжки самобръсначки позволяват на жените да получават по-гладко бръснене с по-малко убождания и порязвания.

Поддръжка на самобръсначката: Тя трябва да е винаги чиста и суха, за да работи безотказно. Ако не сте доволни от резултата след като я използвате, значи е време за нова!

Без въглехидрати: Знаете ли, че приемът на рафинирани въглехидрати може да провокира прекомерен растеж на косми? Намалете консумацията им и наблегнете на повече зеленчуци и витамин B6, за да запазите нормалния растеж и съответно, да се бръснете по-рядко.

Снимки: pinterest.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите