Българин е сред 10-те най-добри пейзажни фотографи в света

2015-08-14 11:44:06, публикувано от Здравка Трайкова в / Случки / Музи / Личности / Арт

„Когато снимам, изпитвам екстаз“, споделя Евгени Динев, който зае шесто място в класацията на американския сайт topteny.com

 

Евгени Динев, снимка: личен архив
 
 Креативни, зашеметяващи, великолепни – такива са фотографиите на Евгени! Той улавя перфектният кадър и показва красотата на природата дори и там, където простото око не може да открие нищо вълнуващо. Как успява?
С много желание и отдаденост. Обичта към природата и любопитството към пейзажната фотография ме доведоха дотук“, споделя Динев пред missis.bg. А страстта си към това изкуство творецът описва така: „Когато снимам, изпитвам превъзбуда, нещо като екстаз…и най-хубавото е, че после не боли глава...“ 
 
Евгени започва творческата си кариера през 2007 г. Участвал е в конкурси, печелил е награди „тук-там“, но сега това вече не го влече. Името му, както казва, е попаднало съвсем случайно в класацията на сайта. В момента Динев явно се е отдал на доста по-висша цел от това да печели награди и почести, а именно: „търся съвършения пейзаж, който все не откривам.“

Ние му пожелаваме успех, защото сме убедени, че в процеса на издирване на онзи, най-великолепния кадър, той ще продължава да създава своите изумителни творби! 


"Язовир Пчелина по изгрев", Evgeni Dinev Photography
 
 А за тези, които обожават природата и се прехласват по нейната ненадмината красота, предлагаме някои от творбите на 10-те най-добри пейзажни фотографи според класацията на topteny.com:
 
10. Макс Райв – Холандия
 Той е един от най-креативните фотографи на планински пейзажи. Райв започва да снима планини през зимата на 2008 г. като аматьор, пътувайки из различни места. След като пуска някои от снимките си в интернет, Макс намира признание и решава да се заеме сериозно с пейзажната фотография. Това, което прави неговите снимки неповторими, е авантюризмът, лъхащ от тях. 
 
9. Килиан Шонбергер – Германия
 Килиан се опитва да улавя феноменални природни явления, които траят само няколко секунди.
 
8. Винсент Фавр – Франция
 Целта на Фавр е чрез фотографиите си да убеди хората, че природата е неповторима и заслужава уважение.
 
7. Ларс ван де Гор – Холандия
 Ларс започва кариерата си на професионален пейзажен фотограф през 2007 г. и постига големи успехи. Един от тях е мястото му сред първите десет финалисти в ежегодния конкурс Hasselblad Masters Award  на шведския производител на камери Hasselblad. И това място той заема за втори път.
 
 
6. Евгени Динев – България
Евгени намира великолепни кътчета по света. Освен с таланта си, фотографът успява да докосне сърцата на хората и благодарение на търпението, което проявява в сремежа си да заснеме перфектния кадър.
 
5. Питър Лик – Австралия
 
„Фантом“ е най-скъпо продадената фотография в света.Питър Лик е с над 30-годишен опит в пейзажната фотография, а името му фигурира в различни класации на професионалистите в този жанр.
 
4. Трей Ратклиф – Нова Зеландия
 Уникалният стил и техника, които Ратклиф използва, създават усещането, че някои от фотографиите му са нарисувани.
 
3. Дарън Уайт – САЩ
Чрез пейзажните фотографии на Уайт може да се докоснете по всяко време до красотата на природата. Творбите му са перфектни за декориране както на дома, така и на работното място. 
 
2. Дейвид Кеочкериан  (David Keochkerian) – Франция
Освен, че е пейзажен фотограф, Дейвид е и лекар, специалист в областта на физикалната медицина и рехабилитация. Той създава великолепните си творби, използвайки различни фотографски техники и теми, както и резки контрасти.
 
1. Атиф Сааед - Пакистан
 Атиф е един от най-добрите и професионални фотографи в света. Приказните си пейзажни фотографии той постига с голямо търпение в очакване на най-съвършения и естествен момент в природата.
 
Здравка Трайкова
Снимки: Евгени Динев, topteny.com
Сподели
Етикети: Случки / Музи / Личности / Арт /
Коментирай
Покажи коментарите