Червенокоски? Червенокоски!

2012-08-13 12:18:25, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Розовите кичури са супер модерни

Да си боядисам ли косата червена? С какво да го направя? Дали розовото ще ми отива? Ами ако не се харесам? С въпросите – дотук, сега: отговорите.

Червената коса преди векове е била един от признаците, по които са разпознавали... вещиците. Отличителен белег за силна чувственост и страст, в момента тя е особено модерна. Докато нюансите тик, мед, махагон и морков бяха актуални през миналото лято и зима, сега са неустоими жените с розови кичури.

Всъщност, към богатата червеникава палитра топ коафьорите прибавиха розовото за радост на неконвенционалните дами, които нямат проблеми с експериментите с външността.
Ако и вие сте от тях, изобщо не се чудете дали ще ви отива, или не – просто трябва да опитате.

Можете спокойно да пренебрегнете правилото, че червените коси отиват на момичета с бяла, нежна кожа.
Барбадоската певица Риана не се притеснява да развее огненочервена коса. Звездата непрекъснато сменя прически, дължини и нюанси.

Вярно е обаче, че червеният цвят на косата изостря чертите на лицето. Ако имате прекалено изразителни контури на скулите, носа, брадичката, те ще изпъкнат още повече. Но пък и погледът ви ще стане по-дълбок и чувствен.


Ако се осмелите да пробвате с розови кичури, ще се доближите максимално до пънк стилистиката. Така е постъпила и модната икона Гуен Стефани, която изобщо не се вълнува дали 42-годишната ѝ възраст (родена е през октомври 1969 г.) е подходяща за новия палав имидж.

Важното е да се харесате вие. Ако нещо се обърка, винаги можете да смените боята. Но бъдете много внимателни с къната, поне с тази, която се продава у нас.
Къната по принцип е прекрасен природен продукт и оцветява косата в богати и красиви багри, но може да попаднете на опасна партида, която да застраши здравината на косъма.

Експериментите с цвета са позволени, но не и с качеството на използваната козметика. Търсете маркови бои за коса, за предпочитане без амоняк. 
​Снимки: pinterest.com
 
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите