Десерти със странни имена: ДЖИДЖИПАПА

2014-10-04 18:51:51, публикувано от Станислава Петкова в / Кухня / Стил
Пържени филийки по шуменски Като ученичка най-любимото ми нещо беше да преспивам у приятелка и да си готвим за вечеря и за закуска. Една от тях, Даниела, веднъж каза, че ще прави „джиджипапа” и реших, че е нещо смешно и сложно, но се оказаха обикновени пържени филийки. Е, не съвсем обикновени, а пухкави и невероятно вкусни, както ги правела баба й от Шумен, откъдето е и забавното название на тази прелестна закуска. Необходими продукти: 4 яйца, ½ ч.ч. брашно, ½ ч.л., сода бикарбонат, 1,5 ч.ч.  прясно мляко- около 300 мл, щипка сол, 1 пакетче масло, ½ хляб – ако е твърд, стават по-вкусни. Приготвяне: Разбийте яйцата в дълбок съд, прибавете се брашното, солта, содата, млякото на тънка струя, като бъркате сместа, докато стане гъста като боза (ако е много гъста, може да се добави и малко вода). Хлябът нарежете на правилни филии, дебели около 1 см. Потапяйте ги в сместа и се изпържвайте до зачервяване от двете страни. Поднасят се поръсени с пудра захар, намазани с мед, конфитюр или гарнирани със сирене. Слава Зарева
Сподели
Етикети: Кухня / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите