Предимствата на памука като избор за детско спално бельо

2018-07-18 15:20:34, публикувано от Камелия Петкова в / Полезни идеи
Когато избираме детско спално бельо, трябва да бъдем особено внимателни. Кожата на децата е доста по-нежна на допир и некачественото спално бельо може да предизвика алергии и други усложнения. Препоръчително е спалното бельо за детската стая да бъде направено от памук и в тази статия ще разберете защо това е така.

Чистият памук не съдържа влага и проветрив. Това е чудесно, тъй като през зимата децата и бебета имат нужда от топлина, а през лятото – от прохлада.  Има и варианти за по-топло памучно бельо през зимата.

Има вероятност бебето ви или вече порасналото дете да има все още чувствителна кожа.  В този случай трябва да знаете, че памукът е хипоалергичен. Това означава, че няма да предизвика алергия към кожата на детето.  Друго много важно предимство, което трябва да се отбележи за памучната материя, е нейната дълготрайност. Колкото и да перете памука, той ще си остане все мек и нежен на допир.

Разбира се, като всяко друго нещо, памучното бельо си има своите недостатъци. Единият от тях е, че то често се намачква и това може да се оправи единствено и само чрез изглаждане. Също така, децата ви могат да усетят памучното бельо, като по-грубо в началото, но това се оправя след първото или най-късно след второто пране.

Разбира се, децата не се интересуват от какво е направено бельото им. За тях е важно какво има върху него като десен, а именно любимите им супер герои, анимации или каквото друго им хрумне. Когато открият това, което искат да виждат, те са изпълнени с неописуема радост, защото ще лягат стават с любимите си персонажи.
Източник: Spalnobelio.bg
Сподели
Етикети: Полезни идеи /
Коментирай
Покажи коментарите