Eфектът „гола кожа”

2014-02-09 11:22:08, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Лице

Естественото излъчване си остава ключова тенденция при пролетния грим


Перфектно гладък тен, блясък в очите, закачливо извити вежди и мигли, съблазнителни пухкави устни – това са основните компоненти на класическия грим. Така изброени, звучат като даденост, но всяка от нас знае много добре колко трудно е да се постигне всичко това в действителност, и колко щрихи стоят зад „естественото излъчване”.

Можем да го постигнем обаче, не толкова с тренировки, колкото с вдъхновение! Най-важен за пролетния грим е ефектът „гола кожа”, върху която можете да рисувате както и каквото си искате, но пестеливо, дори да се подготвяте за суперофициално парти.

За него е нужен лек фон дьо тен или прозрачна пудра с един тон по-светли от собствения цвят на кожата. Поставете ги лекичко, без наслагвания – само като воал, колкото да скрие лъщенето от кожата и евентуални пъпчици и точки, и да й придаде вид на озарена от слънцето. Ако имате тъмни кръгове под очите, поставете коректор, но много внимателно, така че да не подчертава бръчиците. Оттам-нататък можете да играете с очната линия, блестящите сенки, яркото червило...

Още по темата "гола кожа"

Калина Антонова
​Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Красота / Лице /
Коментирай
Покажи коментарите