Есенна супа с грах и зелен фасул

2014-09-19 07:10:44, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Супи

Питателно ястие за здравословен обяд


Ванга е казвала, че най-доброто, което можем да направим за здравето си, е да ядем супа всеки ден на обед. Ето защо наблягаме на супите, особено в началото на есенния сезон, изобилстващ с пресни зеленчуци.
Днес ви предлагаме пъстра супа с грах и зелен фасул.

Необходими продукти: 200 г зелен фасул, 1 малка консерва грах 400 г, 1 глава лук, 1 връзка корени за супа – целина, морков, пащърнак, 4 домата, няколко стръка пресен магданоз, няколко листенца босилек, черен пипер на зърна, сол, олио. По желание – 1 парче наденица.

Приготвяне: Нарежете доматите на половинки, сварете ги за 10 минути, след което ги обелете и претрийте през цедка, но запазете водата, в която са се варили. задушете с олиото и със ситно нарязаните лук и корени за супа. След това залейте с водата, в която са врели доматите. Прибавете претритите домати, зеленият фасул, нарязан на парченца, грахът и около 1 литър вода.

Варете, докато всичко омекне и ако решите да сложите месо, нарежете наденичката на кръгчета и добавете накрая, заедно с няколко зрънца черен пипер. След десетина минути свалете супата от огъня, посолете, поръсете със ситно нарязан магданоз и се поднася.

НИЯ
Сподели
Етикети: Кухня / Супи /
Коментирай
Покажи коментарите