Фатална ли е 13-ата зодия

2016-11-17 15:56:59, публикувано от Камелия Петкова в / МИСли / Астрология / МИСтика

Една от тайните на зодиака - Змиеносецът разбулва Надежда Стоянчева

Зодиакът, какъвто го познаваме, се състои от дванадесет съзвездия. Тази структура е създадена в Древен Вавилон. Вавилонците използвали календар с 12 месеца, колкото са фазите на Луната, затова решили да разделят зодиака на 12 части, които да съответстват на броя на месеците. Още тогава древните учени са забелязали, че всъщност има тринадесето съзвездие, което носи името Змиеносец, но не са го включили в своя зодиак. Така постепенно зодията, която съвпада с него, се загубила във времето.

В последните месеци фокусът се върна върху тринадесетия зодиакален знак, след като NASA публикува актуална звездна карта на небето, където фигурира съзвездието Змиеносец. Този факт не е нещо ново, но запалените по астрологията започнаха отново да дискутират дали има тринадесета зодия и дали датите от зодиакалния календар трябва да бъдат разместени.

Съзвездието Змиеносец

То е реално съзвездие и на небето се намира между Скорпион и Стрелец. Първоначално се е наричало Serpentarius и дори е включено в списъка от 48-те съзвездия, описани от древния географ, астроном и астролог Птолемей. Слънцето преминава по еклиптиката през това съзвездие от 27 ноември до 17 декември.

Знакът на Змиеносеца представлява латинската буква U, през която е прекарана вълниста линия, която наподобява знака тилда ~. Змиеносецът се изобразява като мъж, който държи в своята ръка змия. Това е единственият знак, наречен на определен човек.


Снимка: Shutterstock

Кой е Змиеносецът

В Древен Египет съзвездието се е свързвало с Имхотеп. Той е бил е върховен жрец, астроном, архитект и лекар, за когото се смята, че има заслуги за въвеждането на календара. Счита се, че е почитан като Бог на лечението.

По-късно в древногръцката митология Змиеносецът се свързва със сина на бог Аполон и нимфата Коронида – лечителят Асклепий. Той получил лечебни треви, благодарение на които можел да връща мъртвите обратно към живота. Когато разбрал за тази негова дарба, Хадес убедил Зевс, главният от олимпийските богове, да го убие с мълния. Така, след своята смърт, Асклепий бил поместен на звездната карта.

Друга легенда свързва Змиеносеца с фигурата на Лаокоон, който в древногръцката митология е троянски прорицател и жрец на Посейдон. Той е известен със своите предупреждения към троянците да не внасят дървения кон, оставен пред вратите на Троя от ахейците, защото бил убеден, че това е военна хитрост на коварния противник. Скоро след това от морето се показали две огромни змии, които се нахвърлили върху Лаокоон и неговите синове, които били на брега. Когато змиите обвили синовете му, бащата се опитал да ги спаси, но те обвили и него. Така загинал Лаокоон, а троянците приели това като наказание от богинята Атина.

Зодиакалният знак Змиеносец

Хората, родени под този знак, са магнетични и импулсивни, темпераментни, интуитивни и от време на време – ревниви. Смята се, че те са също така притежатели на скрита мъдрост, гениалност и са много интелигентни. Към добрите характеристики на тяхната персоналност спадат емпатията и лидерството, защото имат дарбата да увличат околните. Змиеносците се стремят към мир и хармония, обичат да пътешестват и са много надеждни, защото умеят да пазят тайни. А освен това тези хора привличат късмета - нещо, за което останалите несъмнено им завиждат. Змиеносците не се боят от опасни ситуации и не се страхуват да поемат рискове, обичат авантюрите и приключенията.

Разбира се, заедно с редицата позитивни черти, змиеносците имат и отрицателни. Сред тях са прекалената критичност, завишените очаквания, които могат да ги доведат до разочарования, както и вероятността да бъдат разделени със своето семейство заради своя приключенски дух, който ги подтиква към скитане и поемане на рискове.

Как смятате – трябва ли да бъде добавена в зодиака тринадесетата зодия?

По материали на themindunleashed.comzodiacbooks.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите