Френска селска торта – най-вкусната!

2016-07-22 , публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти
Приготвя се много лесно и има прекрасен вкус
 
Това не е просто торта, а Тортата - с безподобен фин и нежен вкус и се прави доста лесно. Някъде ще я срещнете като „Парижки коктейл”, но най-популярна е с названието френска селска торта.
 
Необходими продукти:
За тестото: 3 супени лъжици мед, 150 г захар, 3 с. л. олио, 180 мл гореща вода, 500 г брашно, 1 ч. л. сода за хляб
За крема: 250 г сметана и 600 мл прясно мляко или само 2 кофички сметана, 3 яйца, 1 с. л. брашно, 1 с. л. захар, 2 ванилии, 100 г счукани бадеми, орехи или лешници
 
Приготвяне: Смесете в тенджерка меда, захарта, олиото, топлата вода, разбъркайте и сложете на котлона. Когато сместа заври, свалете от огъня и добавете брашното, разбъркано със содата за хляб. Разбъркайте добре полученото тесто и го разделете на 6-7 части. Разточете всяка от тях на тънка кора, сложете в леко намазнена и набрашнена тавичка и изпечете във фурна, включена на 180 градуса до златисто кафяво. Те се пекат за 7-10 минути всяка
 
Когато изпечете всичките 6-7 кори, ги оставете да изстинат и се заемете с крема. Разбъркайте яйцата със захарта, смесете брашното с млякото и сложете на котлона, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Свалете сместа и когато се охлади, добавете счуканите ядки и ванилията. Добавете и сметаната, разбъркайте отново на гладка смес и започнете да мажете всеки тънък блат, като завършите с крем и украсите с натрошени ядки. Оставете за час в хладилника!

Време за приготвяне: 1 час и 20 минути

Приятен апетит!
  
Източник: chefpovarok.ru
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите