Галя от „Сатен”: след модерния балет – модерен дизайн

2013-02-23 10:11:14, публикувано от Станислава Петкова в / Мода / Случки / Личности / Интервю / Гардероб

Нейната марка Cherry You вече направи четири колекции


Както си щъкам в интернет, с периферното зрение забелязвам снимки на поразително приятни и удобни дамски дрехи. Български са, създадени от „две майки, съпруги и приятелки”, както пише в сайта на Cherry You. Веднага се свързвам с Галина Христова – една от авторките на симпатичния лейбъл.

Да, това е самата Галя - гъвкавата балерина от „Сатен”, заради която преди години гледахме „Шоуто на Слави”. „Вече не танцувам, но имам екип, с който реализираме големи клубни проекти. От скоро обаче със съдружничката ми сме отдадени на модната марка”, обяснява Галя.
И се започва едно питане и отговаряне...
Галя, от колко време съществува Cherry You, как измислихте името?


Първата ни колекция излезе в края на миналото лято. Уникалното на нашата марка е, че си произвеждаме сами визиите на платовете, което ни прави единствени притежатели. Купуват се базови цветове и в последствие се принтират, за да се добие крайната визия. Качеството на оцветяване е най-високото възможно на българския пазар.
Символиката, която влагаме в името и логото, е вярата, че любовта свързва хората
– с човека, в когото сме влюбени; с децата, които създаваме, и приятелите, които избираме. Така се роди идеята за асоциация с нещо, което се ражда свързано - черешката. В тази връзка, ние правим дрехи и за мъжете, и за децата.

Който е достатъчно цветен и смел, би могъл да привлече вниманието на околните като облече цялото си семейство в една серия.
Изключително сме горди, че към момента всеки наш клиент се е върнал отново.

Каква е посоката освен красиви и еко дрехи?
 
Дрехите ни са модерни, но не за сметка на удобството им. Стараем се да не ограничаваме движението на хората, които ги носят. Кройките са свободни, без да очертават формите на тялото, но с подчертана женствена линия. Вече имаме зад гърба си четири колекции.

Какво значи еко - с какви материи работите?
Честно казано, тръгнахме с идеята да работим само с памучни материи, но търсенето наложи и употребата на по-ефирни платове.

Как и къде може да ви открие човек, освен във фейсбук?
В момента разработваме електронната платформа на сайта ни. Политиката на марката е да предлага дрехите си на нестандартни места, на които лесно да бъдат забелязани - фризьорски салони, моно-бранд козметични магазини.
Работим и с мултибранд магазини, които зареждат от български дизайнери, но имаме изисквания как да представят и нареждат дрехите ни, за да изградим имидж на марката и в последствие да стане разпознаваема.

Какви кройки, материи, цветове, десени, аксесоари препоръчва вашият лейбъл за пролетта и лятото?


Залагаме на по-свободни кройки, къси рокли и широки тишърти. Цветните принтове на черен или бял фон са винаги ефектни. Предлагаме аксесоари, които са изработени специално за всяка дреха, и клинове към туниките.
Смелото съчетаване на материи ще отличава нашите клиенти, а нашето внимание е насочено към детайлите, за да има продуктът завършен и скъп вид. За завършен аутфит предлагаме и чанти.  

Ще правите ли детска мода?
Предлагаме услуга „Като мама”, която включва изработване на детски дрехи като тези на майката. Нашия начин да кажем обичам те, е I Cherry You! Ние обичаме вас, вие обличайте нас!

Станислава Петкова
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите