Как да обличаме детето си през зимата

2019-01-08 10:44:32, публикувано от Камелия Петкова в / Мода / Гардероб
Слънчевите и топли дни са изминали дълъг път зад гърба ни. Дните са се скъсили, животът и зеленината са притаили дъх в очакване на новия полъх радостни лъчи. Децата със своята искряща и неповторима искреност се радват на падналия сняг. И някъде там в палитрата от емоции на една майка се ражда въпросът : какви детски дрехи да сложа на моя малчуган, как да намеря баланса, да му е топло и уютно, но и да не прекалявам.  В следващите редове сме събрали за всички деца, с любов, няколко съвета към техните любящи майки.
 
1. Помислете какви дейности ще извършвате през деня с вашето дете, какъв е планът, по който ще се движите. Колко и какви места ще посетите, планирате ли да си играете на снега, ще се наложи ли да чакате на открито. Отговорите на тези въпроси биха дали основно направление за избор на облеклото за вашето дете.
 
2. Уверете се, че дрехите за вашето дете са с правилният размер и са подходящи за него. Прекалено стеснени обувки или дрехи могат да ограничат кръвообращението, което от своя страна би допринесло за изстудяване на крайниците.
 
3. Американската академия по педиатрия препоръчва да сложите на вашите деца още един слой дрехи, отколкото вие бихте носили при същите метеорологични условия. Наслояването на няколко ката дрехи позволява на децата да премахнат яке или пуловер, когато пътувате или сте в помещение с температура над 15 градуса. Важно уточнение е да не прекалявате със слоевете дрехи, което би довело до изпотяване на вашите деца и улесняване на задачата на студа и вятъра да понижат температурата на детето ви.
 
4. Според учените главата, лицето, ръцете и краката са най-уязвими при излагане на студ и измръзване. То наподобява изгарянето, но в зимен вариант. Обикновено причинява скованост на крайниците и може да доведе до увреждания на кожата. Детската кожа е особено чувствителна към студа, за това препоръчваме използването на дебели чорапи (без памук), водоустойчиви зимни ботуши, водоустойчиви ръкавици, шал, който да бъде добре увит около врата на детето и разбира се, шапка. При изключително студено време, което е рядкост по нашите покрайнини, може да добавите към зимните аксесоари на вашето дете, ушанки и маска за лице, която да го предпазва от студените зимни навявания.
 
5. В студените дни през зимата е препоръчително да избягвате памучните тъкани, поради факта че задържат влага и дори при най-малкото намокряне на детето ви, то ще понижи чувствително своята температура. С развитието на текстилната индустрия през 21 век, избирането на подходяща материя е въпрос на избор а не на възможности.
 
6. В студено и влажно време препоръчваме винаги да имат допълнителен комплект дрехи за вашето дете. Едно весело пръскане в локвата може да развали денят ви.  Препоръчително е да имате допълнителен комплект съдържащ основни дрехи за вашето дете: допълнителни ръкавици, чорапи, панталон и връхна дреха.
 
И не на последно място: винаги носете нещо топло и бързо разтворимо с вас. Вашето дете след дълга игра и пързаляне в снега никога не би отказало топъл чай или шоколад.
Сподели
Етикети: Мода / Гардероб /
Коментирай
Покажи коментарите