Как да си направим домашен шоколад

2014-08-27 08:25:52, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Полезен, здравословен и готов за 5 минути


В него няма лактоза, захар и глутен, нито консерванти; можете да го забъркате за 5 минути и да му се наслаждавате дълго – направете си го още днес! Съдържа само три основни съставки: какао на прах, кокосово масло и мед.

Забъркайте в купа 2 супени лъжици течно кокосово масло с 2 супени лъжици на какао на прах и ½-1 чаена лъжичка мед. Може да добавите семена от чиа, канела или пресни горски плодове по желание.

Бъркайте, докато се получи гладка консистенция. Може да насипете шоколада във формички, като използвате празна кутия от шоколадови бонбони, или да разстелите сместа в плато, покрито с пергаментова хартия и да оформите блокчета. Изчакайте да се втвърди в хладилник, или консумирайте веднага. Да ви е сладко!

НИЯ
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите