Крем супа с целина и кюфтенца от спанак и нахут

2016-01-03 21:54:19, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия / Супи

Полезно меню, което се приготвя бързо и е изключително вкусно

Елиане Царт, която е много веща в здравословното и балансирано хранене, избира за начало на работната седмица леко и балансирано меню за разтоварване от изобилните празнични обеди и вечери.

Крем супа от целина  

Необходими продукти: Една средно голяма глава целина, 2 малки моркова, 2 малки картофа, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1-2 с. л. оцет/лимонов сок, 5 супени лъжици олио, сол, босилек, магданоз и черен пипер за подправяне
 
Приготвяне:
Нарязаните на дребни кубченца целина, моркови, картофи и лук се задушават в олио на среден огън за 7 минути. След това се заливат с гореща вода и се оставят да врат до готовност. Добавят се подправките и нарязания пресен чесън. Пасира се до хомогенна консистенция. Може да се добави допълнително вода или прясно мляко до достигане на желаната гъстота. Добавя се и оцет за киселинност.

Съвет: Супата си отива много с препечени филийки или крутони.
 
          
Кюфтенца от спанак и нахут

Необходими продукти: 400 г спанак, 250 г сварен нахут от консерва, 1 филийка печен хляб, 2 с. л. кисело мляко, сол, червен пипер, смлян кориандър; За панировката: 1-2 яйца, 70 г галета
 
Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива, сварява и отцежда добре от водата. Нахутът от консерва се намачква с вилица. Спанакът, нахутът, надробената печена филийка, киселото мляко и подправките се смесват добре до получаване на смес, която може да се оформя в кюфтенца. Те се овалват в галета и след това в яйце и се изпържват в горещо олио.

Съвет: Поднесете ги със сирене, кисело мляко, яйца или пък с варен ориз.
 
Елиане Царт
Снимки: pinterest.com

Сподели
Етикети: Кухня / Ястия / Супи /
Коментирай
Покажи коментарите