Мъжете "изключват" на 6-ата минута от разговора

2014-12-26 19:13:53, публикувано от Слава Зарева в / Емоции / Любов и секс

Жените са по-силният пол, когато става дума за изкуството на разговора, установи ново проучване


 Мъжете често не внимават в разговорите, освен когато се обсъждат спорт и жени. Резултатите от ново проучване показват, че над половината от 2000 мъже, участвали в него, се определят като лоши слушатели по теми като работата на половинката си, звезди, шопинг, отношенията между други хора, Фейсбук клюки, хороскопи, какво е обядвал партньорът, чувствата му или диетата му.

Те се "изключват" средно на 6-ата минута от разговора с приятелката си и на 15-ата при разговор с приятели. Но пък се оказва, че и жените слушат по-внимателно своите приятелки, отколкото половинките си. Най-популярните теми за разговор между мъже са футбол и жени, а дамите обичат да говорят за взаимоотношенията между хората.

Освен това най-трудно се спечелва вниманието на мъж по време на спорт или компютърна игра. Става ясно също, че поне четири пъти седмично мъжете не се вслушват в жените си, когато трябва. 55% от жените пък редовно тестват своите партньори дали ги слушат.

Според една трета от момичетата най-честият признак, че партньорът не ги слуша е, когато дълго не отговаря на рязко зададен въпрос или пък започва с вихрушка от празни изрази. Повече от четвърт от дамите хващат разсеяността на мъжете си благодарение на техния "забит поглед" върху телефона или телевизора.

Източник: fashion.bg
Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Емоции / Любов и секс /
Коментирай
Покажи коментарите