Малка баня - опитайте се да постигнете финес

2017-03-02 , публикувано от Камелия Петкова в / Полезни идеи
Реновирането на малките бани има повече от една причина да ви поставят в затруднена ситуация. Така че преди да направите проекта за тяхното реновиране, има някои фактори, които трябва да вземете под внимание. Средните размери на малка баня (включително душ пространство, тоалетна и мивка) обикновено са наистина оскъдни. Така че, ако не искате да получите усещане, че се намирате в помещение за пушене или склад, в момента, в който влезете, трябва да изберете правилните цветове за вашата баня. Също така, е добре се обръща голямо внимание на детайлите, включително и на пода, който трябва да се класира високо в списъка ви с приоритети. Тези трикове ще придадат просторна, чиста и в същото време, изтънчена визия на вашата баня.
 
Ако разполагате с достатъчен бюджета, чудесен начин да се проясни всяка стая е да се добавят светлини. Може да избирате между бяла или жълта светлина. Бялата светлина ще даде повече яркост на вашата баня, докато жълтата светлини ще създаде по-впечатляващи резултати. Използването на лед крушки или осветление на огледалото също е добър вариант, където можете да постигнете повече светлина и да спестите малко пари от спестяване на енергия.
 
В зависимост от това колко банята е осветена от естествена светлина, помислете за използването на монохроматична светлина като нюанси на един и същи цвят, което ще придаде по-голям външен вид на вашата баня. Винаги може да помислите за инсталиране на светлини над или под мивката, за да създадете елегантен ефект. Какато и форма на осветление да изберете, уверете се, че всички ъгли на банята са осветени, тъй като тъмните ъгли ще карат пространството да изглежда по-малко. Спестете място чрез инсталиране на лампи за таван или стена чрез монтирани светлини. Ако вашата баня разполага със стъклени прозорци, заменете скосеното или матово стъкло с плоско стъкло, за да се направи драматично изявление.
 
Опитайте се да постигнете финес. Избягвайте големи структури в банята като шкаф под мивката. Това не само отнема голямо пространство, но и прави стаята да изглежда малка. Вместо това, може да монтирате деликатен пиедестал мод мивката или да инсталирате мивка на стената, която дава възможност за повече пространство. Ако пространството за съхранение на вашите аксесоари е абсолютно необходимо, можете да се отървете от мивката на пиедестал и да използвате пространството под мивката на монтиране на стъкелн шкаф, който няма да отнеме визуално от площта на банята. Също така, добра алтернатива би било да се подредят малки рафтове, монтирани на стената или да ги поставите в един от ъглите. Като цяло, пространството над вратата е вакантно. Обмислете инсталирането на малък шкаф над него за допълнително място за съхранение.
 
Източник: Всичко за банята - plochki-za-bania.com
Сподели
Етикети: Полезни идеи /
Коментирай
Покажи коментарите