Мини пай(чета)

2014-10-29 08:50:34, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Ако обичате сладкиши, тази рецепта ще ви допадне много!


Приготвяте пай редовно? Значи си имате любима рецепта за тестото. А може да използвате тази:

Необходими продукти: 2 1/2 чаши брашно, 1 чаена лъжичка сол, 50 г масло - студено, нарязано на малки кубчета, 1/4 чаша ледена вода, може и повече, ако е необходимо, 1 чаена лъжичка лимонов сок (добавена в ледената вода).

Приготвяне: Замесете тестото и оставете да престои в хладилник 1 час. След това го разточете на блат и изрежете кръгове, по-големи от гнездата за мъфини. Добавете сладко, или още по-добре, но не прекалявайте, и покрийте пайчетата с лентички, звездички или по-малък кръг, на който задължително пробийте дупчици.
Пайчетата се пекат на 180 градуса предварително загрята фурна около 30 минути. По желание се украсяват с пресни плодове.   

Снимка: pixabay.com
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите