Патладжан с пармезан

2014-04-10 10:57:25, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Ястия

Тайната на средиземноморското ястие е в съчетанието с босилек


Уж всеки знае как се приготвя това лесно вегетарианско ястие, а често, когато си го поръчваме в заведение, сме недоволни от вкуса му. Защото все не са правилно подбрани и уцелени съставките, или пък не са пресни, а някои слагат сместа дори хляб, който разкашква.
Затова залагаме на домашноприготвената рецепта, класическа за средиземноморската кухня.

Необходими продукти: 2 средно големи патладжана, 2 яйца, ½ ч.ч. брашно, ½ ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. настърган пармезан, някои слагат козе сирене - също става, но трябва да го обезсолите, преди да го настържете, ½ ч.ч. зехтин, 1ч.ч. доматен сос, ½ връзка босилек, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Измийте и нарежете патладжаните на колелца, дебели около 1,5 см, осолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от сока, защото горчи. Сложете брашното и подправете с пипер и сол. Добавете яйцата, млякото, пармезана и зехтина. Разбъркайте добре. Бланширайте патладжаните за няколко минути. Наредете ги в тава, налейте доматения сос, върху него нарежете или накъсайте на ситно босилека и залейте с млечно-пармезановата смес.
Печете в силно загрята кухня, докато ястието се „позлати”. Поднесете с прясна салата, маслини и чашка узо.

НИЯ  
Сподели
Етикети: Кухня / Ястия /
Коментирай
Покажи коментарите