Печено сладко от праскови

2014-08-12 08:56:07, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Оригинална рецепта от село Врабево


Няма нищо по-хубаво от домашно приготвено сладко - за пореден път се уверяваме в това, като изпробваме оригинална рецепта за сладко от нетрадиционен продукт - праскови. Работата е там, че сега навлизаме в техния сезон! Ето как се прави:

Необходими продукти: 2 кг. праскови - обелени и нарязани на кубчета, 1 кг. захар, 1/2  пакетче лимонтозу

Приготвяне: Нарязаните праскови и захарта сложете в дълбока тава и печете във фурна, загрята на 180-200 градуса за около един час. 5 минути, преди да извадите тавата, добавете лимонтозу и разбъркайте. Горещата смес разпределете в бурканчета и след плътното затваряне на капачката ги оставете обърнати надолу с нея - изстиват.  

А ако желаете, преди да разпределите сладкото по бурканчета, може да го пасирате и така ще има вид на конфитюр. 

Снимка: pinterest.com
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите