Грешки при поддържането на спалното бельо

2017-03-02 , публикувано от Камелия Петкова в / Декорация
Много хора допускат грешки, когато става въпрос за поддръжка на спалното бельо. Често те не осъзнават това, но то влияе на здравословното състояние и сън, както на тях, така и на останалите членове от семейството.  Повече от 50% допускат по-долу споменатите грешки, когато изпират своето спално бельо. Вижте дали и вие не го правите и ако го правите, спрете, за да не сте от част от този негативен процент.


Изпирането на бельото с дрехите е една от най-срещаните грешки, когато става въпрос за дезинфекция на чаршафите.  Може би било допустимо да добавите само долното си бельо и кърпите, които използвате в банята.  Другите дрехи са с по-голяма замърсеност и имат повече бактерии и микроби, които биха се пренесли на калъфките и чаршафите, ако ги смесите с него.  Това би било довело до алергии или настинка, а понякога и до по-лошо. Ако децата ви са алергични, то това би влошило тяхното здравословно състояние.

Много домакинства пропускат гладенето, тъй като е доста трудоемко и досадно. Но както вашите дрехи така и спалното ви бельо трябва да мине през ютията.  Ако дрехите можете да ги гладите докато са леко влажни, то тук трябва да изчакате пълното изсъхване на проснатото навън или поставено на сушилна вътре спалното бельо.

Белината  може да избелва и да премахва упорити петна от спалното бельо, но тя сериозно му вреди, защото силните съставки разрушават тъканите в дълбочина.  По този начин те не само се износват по-бързо и се късат, но и ако сте с чувствителна кожа, можете да получите обрив.  Дори и да добавите омекотител, няма да можете да намалите повредите, които биха се нанесли от киселината.

Източник: Онлайн магазин за спално бельо - stylezone.bg
Сподели
Етикети: Декорация /
Коментирай
Покажи коментарите