Празник на цветовете

2018-06-18 13:50:43, публикувано от Камелия Петкова в / Красота / Коса
Тази година най-популярната боя за коса в България отбелязва  50 години от създаването си. Този юбилей е повод за гордост, защото Арома Колор не само е първата българска боя за коса, но и любима марка на няколко поколения български жени.

НАЧАЛОТО

През далечната 1968г. в лабораторията на Арома по френска технология е създаден първият български оцветител за коса под марката Арома Колор. Той се предлага  под формата на шампоан-оцветител в 8 основни цвята и течен оцветител за бели коси в 3 цвята (сребрист, син и виолетов).  С тях жените в България можели за първи път да се боядисат у дома и да постигнат полутрайно оцветяване. Това дало възможност на много от тях да забравят за белите коси и да да се почувстват по-млади и по-красиви.

ФОРМУЛАТА

През 80-те години на 20-ти век е създадена формулата на трайна крем –боя Арома Колор с твърд и течен окислител.  Тя използва по-съвременни багрила и осигурява по-дълбокото им проникване във вътрешността на косъма. По този начин се повишава значително трайността на оцветяването и покритието.

90-те години се развива разнообразието от цветове и се дава още по-голям избор на дамите да експериментират с тях. Боята за коса вече се предлага само с течен окислител, като той има различна концентрация в различните нюанси и позволява по-висока степен на изсветляване за русите нюанси.   


В началото на 21-ви век е създаден уникалният възстановяващ балсам с натурален комплекс от алое вера и масло от жожоба, който придава кадифена мекота и блясък на косата след боядисването.  Оттогава той се предлага неизменно във всяка опаковка боя за коса Арома Колор.

През 2009г. във формулата на Арома Колор се добяват нови активни  компоненти, които гарантират наситен, траен и равномерен цвят на косата и имат антиоксидантно действие. Тогава се ароматизира и самата формула, което прави още по-приятно боядисването, защото неприятната миризма на амоняк остава в миналото.

През 2014г. Арома Колор е обогатена с натурално масло от макадамия, което предлага едновременно грижа и защита по време на боядисване. От 2015г. марката предлага и нова серия изсветляващи продукти, които позволяват обезцветяване на косата от 1 до 8 тона.

И днес както преди 50 години, Арома Колор дава свобода на жените да променят цвета на косата си. Богатата палитра от 28 наситени и блестящи нюанса – от русо до кестеняво, през червено до черно - е истински празник на цветовете за всяка жена. Избирайки Арома Колор, тя избира грижата за косата си, възможността да се почувства специална, с блестяща и красива коса.  https://www.youtube.com/watch?v=GYr2cX1I0YQ
 
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите